18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Nordul țării – cel mai afectat de bolile aparatului circulator. Femeile sunt cele mai afectate
Nordul țării – cel mai afectat de bolile aparatului circulator. Femeile sunt cele mai afectate

Nordul țării – cel mai afectat de bolile aparatului circulator. Femeile sunt cele mai afectate

13 mai 2015, 12:19

Bărbații din Republica Moldova se îmbolnăvesc de trei ori mai des de boli infecțioase și parazitare decât femeile, iar la nordul țării oamenii mor de bolile aparatului circulator și respirator mai des decât în restul raioanelor. Datele au fost extrase din statisticile oficiale.

Biroul Naţional de Statistică a efectuat calcule și a depistat că, în 2014, în Moldova au decedat 39.494 persoane, cu aproape 4% mai mult comparativ cu 2013. Conform cifrelor furnizate, în raionul Dondușeni mor cei mai mulți oameni din cauza bolilor aparatului circulator și a tumorilor. Pe de altă parte, bolile digestive au răpus cele mai multe persoane la Călărași.

Cele mai multe decese (57,9%) au drept cauză bolile aparatului circulator, urmate de tumori (15,1%), bolile aparatului digestiv (9,2%), accidentele, intoxicaţiile şi traumele (7,7%) și bolile aparatului respirator (4,3%).

Mortalitatea masculină, specificată pe cauze de deces, diferă de cea feminină. Aceasta a fost de 3,5 ori mai mare în cazul bolilor infecţioase şi parazitare. Numărul bărbaților care mor din cauza accidentelor și traumelor, de bolile  plămânilor și de cancer este de 4 ori mai mare decât cel al femeilor. Deși bărbații de vârsta  a doua sunt considerați victimele tipice ale infarctului miocardic, bolile aparatului circulator au secerat mai mult viețile femeilor decât a bărbaților.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Nordul țării – cel mai afectat de bolile aparatului circulator. Femeile sunt cele mai afectate Reviewed by on . Bărbații din Republica Moldova se îmbolnăvesc de trei ori mai des de boli infecțioase și parazitare decât femeile, iar la nordul țării oamenii mor de bolile apa Bărbații din Republica Moldova se îmbolnăvesc de trei ori mai des de boli infecțioase și parazitare decât femeile, iar la nordul țării oamenii mor de bolile apa Rating: 0
scroll to top