19 august 2019

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Nu-i de glumă cu laserele de jucărie!
Nu-i de glumă cu laserele de jucărie!

Nu-i de glumă cu laserele de jucărie!

Leziunile ocular provocate de acestea sunt „definitive și incurabile”

25 noiembrie 2015, 11:45

Tot mai mulţi copii şi tineri au ajuns la spital, în ultima perioadă, cu leziuni oculare definitive şi incurabile, din cauza „proiectării în ochi” a luminii provocate de lasere de jucărie, a declarat managerul Spitalului de Oftalmologie București, Monica Pop.

„În ultima perioada s-au prezentat la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice mai mulţi pacienţi, în special copii şi tineri, acuzând scăderea vederii în urma proiectării în ochi a luminii provocate de lasere de jucărie. S- au constatat leziuni retiniene cicatriciale din păcate definitive şi incurabile”, a explicat profesorul doctor Monica Pop.

De asemenea, managerul Spitalului de Oftalmologie a mai precizat că scăderea vederii continuă la aceşti pacienţi. „Atragem atenţia asupra acestui fenomen extrem de periculos şi cu consecinţe grave asupra vederii. Recomandăm părinţilor să evite achiziţia unor asemenea jucării, a mai spus managerul Spitalului de Oftalmologie.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Nu-i de glumă cu laserele de jucărie! Reviewed by on . Tot mai mulţi copii şi tineri au ajuns la spital, în ultima perioadă, cu leziuni oculare definitive şi incurabile, din cauza "proiectării în ochi" a luminii pro Tot mai mulţi copii şi tineri au ajuns la spital, în ultima perioadă, cu leziuni oculare definitive şi incurabile, din cauza "proiectării în ochi" a luminii pro Rating: 0
scroll to top