25 februarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Comunicate » Numărul moldovenilor care și-au achitat prima medicală în sumă fixă este în creştere
Numărul moldovenilor care și-au achitat prima medicală în sumă fixă este în creştere

Numărul moldovenilor care și-au achitat prima medicală în sumă fixă este în creştere

3 februarie 2016, 19:27

Peste zece mii de cetăţeni au achitat, în luna ianuarie 2016, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă, cu circa o mie mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din numărul total de plătitori, 7400 au beneficiat de reducere în proporţie de 50 la sută din valoarea primei. Este vorba despre fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern.

Alte aproape 3000 de persoane, proprietari de terenuri agricole, au achitat prima cu reducere de 75%.

Prima AOAM în sumă fixă a rămas neschimbată până la adoptarea Legii fondurilor de asigurare medicală obligatorie pentru 2016 şi constituie 4056 lei. Reducerile de 50% şi 75% sunt valabile până pe 31 martie.

Plăţile pentru prima AOAM în sumă fixă pot fi efectuate la oficiile Poşta Moldovei şi la agenţiile teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Sursa: CNAM

 

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Numărul moldovenilor care și-au achitat prima medicală în sumă fixă este în creştere Reviewed by on . Peste zece mii de cetăţeni au achitat, în luna ianuarie 2016, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă, cu circa o mie mai mulţi Peste zece mii de cetăţeni au achitat, în luna ianuarie 2016, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă, cu circa o mie mai mulţi Rating: 0
scroll to top