23 aprilie 2016

Acasă » Știri » O jucărie aduce bucurie pentru copiii cu cancer
O jucărie aduce bucurie pentru copiii cu cancer

O jucărie aduce bucurie pentru copiii cu cancer

7 aprilie 2015, 16:37

Peste 60 de copii internați la Institutul Oncologic au primit marți în dar jucării și jocuri educative. Studenții și angajații Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) le-au adus o bucurie de „Ziua Mondială a Sănătății”. Acțiunea „O jucărie aduce bucurie” face parte dintr-o campanie mai amplă cu genericul „Dăruiește pentru viață”, desfășurată anual.

„La această campanie au participat atât studenții, rezidenții, cât și angajații universității. Ideea a venit de la studenții străini de la Universitatea de Medicină. Am adunat 420 de jucării pentru aproximativ 60 de copii. O parte din jucării le-am lăsat și în camera lor de joacă ca să le poată folosi împreună”, a menționat şeful adjunct al Departamentului comunicare și relații publice al USMF, Alina Timotin.

Părinții s-au bucurat împreună cu copiii lor de darurile primite. „Pentru noi aceasta este o bucurie, pentru că oameni străini vin și le dăruiesc o părticică din sufletul lor copiilor noștri. Aici copii fac diferite proceduri, inclusiv chimioterapie și le este foarte greu după acest tip de tratament. Când vine cineva și le aduce o jucărie sunt mai bine dispuși, simt că cineva are nevoie de ei, unii vor să se ridice din pat, sunt mai activi”, a spus Valentina, o tânără mămică.

„Noi, părinții, ne străduim să le acordăm atenție, să le împlinim dorințele, dar când vine cineva străin cu un cadou este mult mai plăcut”, ne-a spus o altă mămică.

Anual, la Secția oncopediatrie de la Institutul Oncologic sunt internați 60-70 de pacienți primari. Marți acolo erau 27 de copii bolnavi.

„Perioada de internare a pacienților variază în funcție de ciclul de chimioterapie sau radioterapie. Aceasta poate fi de la 10 zile până la o lună și jumătate. Majoritatea copiilor își vor petrece sărbătorile de Paști în spital”, a comunicat pentru MedNews șefa Secției oncopediatrie a Institutului Oncologic, Natalia Lisița.

La copii, cele mai frecvente sunt tumorile cerebrale, osoase și ale țesuturilor moi, precum și tumorile renale.

Anastasia Rusu, MedNews

Sursa foto: USMF

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
O jucărie aduce bucurie pentru copiii cu cancer Reviewed by on . Peste 60 de copii internați la Institutul Oncologic au primit marți în dar jucării și jocuri educative. Studenții și angajații Universităţii de Stat de Medicină Peste 60 de copii internați la Institutul Oncologic au primit marți în dar jucării și jocuri educative. Studenții și angajații Universităţii de Stat de Medicină Rating: 0
scroll to top