16 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » O nouă ipoteză! Pacienții de la Spitalul „Sfânta Treime” au orbit din altă cauză
O nouă ipoteză! Pacienții de la Spitalul „Sfânta Treime” au orbit din altă cauză

O nouă ipoteză! Pacienții de la Spitalul „Sfânta Treime” au orbit din altă cauză

5 august 2015, 16:10

Cauzele orbirii temporare a pacienților operați de cataractă la Spitalul „Sfânta Treime” din capitală se schimbă de la o zi la alta. Dacă ieri se vehicula probabilitatea infectării cu adenovirus, astăzi au apărut informații conform cărora instrumentele medicale folosite în timpul intervenției ar fi provocat orbirea temporară.

Noul ministru al Sănătății, Ruxanda Glavan, s-a întâlnit astăzi cu echipa de medici care a efectuat intervențiile chirurgicale și cu responsabilii de la Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău. S-a stabilit că deficienţele de vedere ar fi fost provocate de o substanţă chimică utilizată la dezinfectarea instrumentelor medicale. De asemenea, la dezinfectarea instrumentelor a fost implicată o infirmieră, ceea ce nu se permite conform regulamentului.

Anterior, în presă au apărut informații precum că că orbirea temporară a pacienților ar fi fost provocată de un stafilococ sau de un adenovirus. Rezultatele finale ale investigațiilor privind calitatea sterilizării instrumentelor medicale vor fi făcute publice în următoarele zile.

Zece persoane și-au pierdut temporar vederea după ce au fost operate de cataractă la Spitalul „Sfânta Treime” din capitală. Persoanele vor fi operate repetat pentru a le înlătura problema. Medicii susțin că aceştia și-ar putea reveni în 2-3 luni.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
O nouă ipoteză! Pacienții de la Spitalul „Sfânta Treime” au orbit din altă cauză Reviewed by on . Cauzele orbirii temporare a pacienților operați de cataractă la Spitalul „Sfânta Treime” din capitală se schimbă de la o zi la alta. Dacă ieri se vehicula proba Cauzele orbirii temporare a pacienților operați de cataractă la Spitalul „Sfânta Treime” din capitală se schimbă de la o zi la alta. Dacă ieri se vehicula proba Rating: 0
scroll to top