18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » OMS a trimis 62 tone de medicamente în Ucraina în calitate de ajutor umanitar
OMS a trimis 62 tone de medicamente în Ucraina în calitate de ajutor umanitar

OMS a trimis 62 tone de medicamente în Ucraina în calitate de ajutor umanitar

24 februarie 2015, 11:26

Tone de ajutor medical procurate de către Organziația Mondială a Sănătății (OMS) au ajuns la Donețk, ca parte a convoiului de ajutor umanitar livrat de ONU. Trusele medicale vor trata peste 38.000 de persoane care suferă de HIV/SIDA și cei 5.000 de bolnavi de tuberculoză din Donețk și Lugansk.

În total, 62 de tone de ajutor umanitar a fost livrat în Donețk, constând din articole de igienă, haine groase, pături, lapte praf condensat, apă potabilă si consumabile medicale. Livrările au fost procurate de OMS, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și UNICEF.

„Accesul la sistemul de sănătate este limitat ca urmare a distrugerii instalațiilor sanitare, dificultăților financiare și lipsei consumabilelor. Persoanele afectate de tuberculoză care au plecat din zona de conflict  nu pot fi monitorizate, iar pacienții HIV-pozitivi nu au acces la medicamente. În plus, procesul de supraveghere a bolilor este inadecvat, iar focarele de infecție s-ar putea extinde incontrolabil”, susține reprezentantul OMS în Ucraina, Dorit  Nitzan Kaluski.

Cu sprijinul Comisiei Europene, Fondului Global, precum și a guvernelor Canadei, Israelului și Estoniei, OMS lucrează pentru a umple aceste lacune și a oferi „un colac de salvare” persoanelor și pacienților care au nevoie de acces la îngrijirea medicală, vaccinare, etc.

Din martie 2014, peste 1 milion de persoane au părăsit zona de conflict, strămutându-se în centrul Ucrainei. Dintre acestea, peste 134.000 sunt copii.

În luna martie 2014, Guvernul Republicii Moldova a decis să ofere Ucrainei un ajutor material în valoare de 100.000 de dolari. În hotărârea respectivă a Executivului de la Chișinău se menționa că „Ucraina are nevoie stringentă de a asigura instituțiile medicale cu echipament, proteze, medicamente și de a acorda ajutor financiar victimelor”. Nu se știe, însă, dacă până la urmă banii au ajuns sau nu în Ucraina.

Adaptare pentru MedNews: Marina Lița

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
OMS a trimis 62 tone de medicamente în Ucraina în calitate de ajutor umanitar Reviewed by on . Tone de ajutor medical procurate de către Organziația Mondială a Sănătății (OMS) au ajuns la Donețk, ca parte a convoiului de ajutor umanitar livrat de ONU. Tru Tone de ajutor medical procurate de către Organziația Mondială a Sănătății (OMS) au ajuns la Donețk, ca parte a convoiului de ajutor umanitar livrat de ONU. Tru Rating: 0
scroll to top