26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Oxana Domenti a câștigat premiul OMS de Ziua mondială fără tutun 2016
Oxana Domenti a câștigat premiul OMS de Ziua mondială fără tutun 2016

Oxana Domenti a câștigat premiul OMS de Ziua mondială fără tutun 2016

27 mai 2016, 21:21

Președinta Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Oxana Domenti este câștigătoarea premiului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) dedicat Zilei mondiale fără tutun 2016. Lista premianților OMS pentru expertiza și realizările în domeniul controlului tutunului a fost făcută publică vineri, 27 mai, pe site-ul instituției mondiale.

În acest an, câștigătorii premiilor OMS de Ziua mondială fără tutun sunt 28 de persoane și organizații din șase regiuni ale celui mai mare forum al decidenților din Sănătate la nivel global (n.r. – America, Europa, regiunea Mediteraneană de Est, Asia de Sud-Est, Pacific și Africa ). Șefa Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Oxana Domenti, face parte din cei patru premianți câștigători din regiunea Europeană a OMS, alături de reprezentanții Franței și României.

Pe 29 mai 2015, Oxana Domenti a prezentat în Parlamentul Republicii Moldova  pachetul de legi privind controlul tutunului care a fost aprobat în unanimitate de către deputații din legislativ, după o promovare activă timp de aproape zece ani, începând cu activitatea sa de consilier prezidențial în domeniile social și al sănătății.

OMS

Ziua mondială fără tutun este sărbătorită anual, pe 31 mai, scopul acesteia fiind ca omenirea să se pătrundă de riscurile de sănătate asociate consumului de tutun.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Oxana Domenti a câștigat premiul OMS de Ziua mondială fără tutun 2016 Reviewed by on . Președinta Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Oxana Domenti este câștigătoarea premiului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) dedi Președinta Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Oxana Domenti este câștigătoarea premiului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) dedi Rating: 0
scroll to top