25 februarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Pacientul trebuie să fie în centrul sistemului de Sănătate
Pacientul trebuie să fie în centrul sistemului de Sănătate

Pacientul trebuie să fie în centrul sistemului de Sănătate

3 decembrie 2015, 14:54

Cetățenii trebuie să aibă acces garantat la serviciile medicale și la un act medical de calitate, printr-o finanțare adecvată și administrarea eficientă a resurselor în acest domeniu, a afirmat președintele României, Klaus Iohannis, la evenimentul cu tema „Pacientul – centrul sistemului de sănătate”, organizat la Palatul Cotroceni.

„Fără îndoială, sistemul sanitar are numeroase probleme — plecarea cadrelor medicale în străinătate, lipsa dotărilor și infrastructurii sanitare, management neperformant. Toate acestea se răsfrâng în mod direct asupra pacientului. Cred că este de datoria noastră să redăm cetățenilor încrederea în sistemul național de sănătate prin garantarea accesului real la serviciile medicale de care aceștia au nevoie și a calității actului medical, prin finanțarea adecvată și administrarea eficientă a resurselor în domeniu, prin redarea demnității profesionale personalului medical și stoparea exodului medicilor”, a declarat Iohannis.

El a subliniat că nicio problemă din sistemul sanitar nu se poate rezolva în absența conștientizării că pacientul reprezintă parte din soluțiile preconizate. Iohannis a indicat că se dorește un sistem de sănătate care dovedește respect pentru nevoile și valorile pacientului, care furnizează informația corectă și completă, esențială pentru ca pacienții să ia decizii proprii legate de sănătatea lor.

Președintele a arătat că o reformă reală a sistemului sanitar nu se poate face fără consultarea pacienților. La evenimentul de la Palatul Cotroceni au mai participat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, președintele Alianței Pacienților Cronici din România, Cezar Irimia, președintele Alianței pentru România, Cristian Hodoboc.

 MedNews Sursa

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Pacientul trebuie să fie în centrul sistemului de Sănătate Reviewed by on . Cetățenii trebuie să aibă acces garantat la serviciile medicale și la un act medical de calitate, printr-o finanțare adecvată și administrarea eficientă a resur Cetățenii trebuie să aibă acces garantat la serviciile medicale și la un act medical de calitate, printr-o finanțare adecvată și administrarea eficientă a resur Rating: 0
scroll to top