24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » PERICULOS! Vindea produse alimentare păstrate în condiții antisanitare
PERICULOS! Vindea produse alimentare păstrate în condiții antisanitare

PERICULOS! Vindea produse alimentare păstrate în condiții antisanitare

16 iunie 2015, 12:29

Agenția pentru Protecția Consumatorilor a depistat încălcări grave de comercializare a produselor alimentare în raionul Ștefan Vodă. Este vorba de un lot de peste două mii de kilograme de produse care nu corespundeau normelor sanitare.

În rezultatul controalelor, au fost depistate produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat. De asemenea, nu s-au respectat condițiile de păstrare indicate de producători. Cele 14 loturi de produse, constituind 2 mii de kilograme și 69 de unități de ambalaj, (30% din cantitatea totală pe care o deținea) au fost retrase din comerț, deoarece erau periculoase pentru sănătate.

Pe numele persoanelor juridice şi fizice responsabile au fost întocmite procese-verbale conform prevederilor Codului Contravenţional al Republicii Moldova.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor atenționează populația să fie atentă la calitatea și condițiile de păstrare a produselor alimentare pe care le procură. În perioada caniculară, riscul de contaminare și alterare a produselor este mai mare și aceasta poate provoca intoxicații. Cetățenii sunt îndemnați să cumpere produsele alimentare, mai ales uşor alterabile, cum ar fi ouăle, carnea, produsele lactate şi peştele proaspăt numai din locuri autorizate care asigură condiţii igienico-sanitare specifice, păstrate în frigidere şi unde există certitudinea că aceste produse au fost supuse testărilor necesare.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
PERICULOS! Vindea produse alimentare păstrate în condiții antisanitare Reviewed by on . Agenția pentru Protecția Consumatorilor a depistat încălcări grave de comercializare a produselor alimentare în raionul Ștefan Vodă. Este vorba de un lot de pes Agenția pentru Protecția Consumatorilor a depistat încălcări grave de comercializare a produselor alimentare în raionul Ștefan Vodă. Este vorba de un lot de pes Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top