3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Petru Craveț: ”115 pacienţi cu maladii cardiologice, mai mult decât de obicei„
Petru Craveț: ”115 pacienţi cu maladii cardiologice, mai mult decât de obicei„

Petru Craveț: ”115 pacienţi cu maladii cardiologice, mai mult decât de obicei„

14 august 2014, 14:38

Din cauza temperaturilor ridicate şi a căldurii sufocante, zeci de persoane au solicitat ajutorul medicilor. Numărul adresărilor la Centrul Naţional Științifico-practic de Medicină Urgentă (IMSP CNȘPAMU) a crescut în ultimele două zile cu 10 la sută faţă de media zilnică anuală. Cei mai afectaţi de caniculă sunt cardiacii şi persoanele cu probleme neurologice, informează Mednews.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei, Petru Craveţ, timp de 48 de ore, la Urgenţă au fost aduşi 115 pacienţi cu maladii cardiologice, mai mult decât de obicei, cu 30 la sută. Totodată, în această perioadă s-a înregistrat o creştere triplă a accidentelor vasculare cerebrale.

,,Pacienţii care au acuzat ameţeli, dureri în regiunea cordului şi slăbiciuni au fost transportaţi şi internaţi la Institutul de Cardiologie. Ceilalți bolnavi, cu maladii neurologice au fost redirecționați la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie”, a precizat  pentru MedNews, purtătorul de cuvânt al IMSP CNȘPAMU.

Codul portocaliu de caniculă este valabil până mâine. În zilele toride, specialiştii recomandă evitarea expunerii îndelungate la razele solare și consumul abundent de lichide, fructe şi legume.

Pentru MedNews: Olesea Gurău

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Petru Craveț: ”115 pacienţi cu maladii cardiologice, mai mult decât de obicei„ Reviewed by on . Din cauza temperaturilor ridicate şi a căldurii sufocante, zeci de persoane au solicitat ajutorul medicilor. Numărul adresărilor la Centrul Naţional Științifico Din cauza temperaturilor ridicate şi a căldurii sufocante, zeci de persoane au solicitat ajutorul medicilor. Numărul adresărilor la Centrul Naţional Științifico Rating: 0
scroll to top