18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Posesorii de poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală ar putea beneficia de servicii noi
Posesorii de poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală ar putea beneficia de servicii noi

Posesorii de poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală ar putea beneficia de servicii noi

18 decembrie 2014, 16:10

Sănătatea reproductivă, recrutarea donatorilor de sânge, implanturile mamare necesare pentru pacientele cu tumori maligne și serviciile de narcologie ar putea fi acoperite de polița de asigurare medicală. Amendamentele se conțin într-un proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Sănătății, Compania Naţională de Asigurare în Medicină și reprezentanţii instituţiilor medico-sanitare publice şi private. Documentul urmează a fi examinat de Guvern.

Dacă modificările vor fi aprobate, posesorii de polița de asigurare medicală vor putea beneficia de consiliere pre şi post-test (fără costul testului) în cadrul serviciilor de testate voluntară şi confidenţială la infecţia HIV şi hepatite virale B, C a solicitanţilor, inclusiv a gravidelor în prima şi a doua jumătate de sarcină. De asemenea, minorii de până la 12 ani vor beneficia de asistență medicală stomatologică cu excepția protezării și restaurării dentare. Polița ar putea acoperi cheltuielile pentru exoprotezele şi implanturile mamare necesare pentru reabilitarea pacientelor cu tumori maligne și protezele individuale pentru reabilitarea chirurgicală şi protetică a pacienţilor cu tumori maligne ale capului, gâtului şi ale aparatului locomotor.

Totodată, vor fi introduse servicii noi – de narcologie. Persoanele care au poliță medicală nu vor scoate bani din buzunar pentru consultaţia medicului psihiatru-narcolog, examinarea în cadrul comisiei speciale narcologice, psihocorecţie, administrarea tratamentului de substituţie cu metadonă și examenul narcologic.

Lista serviciilor medicale de înaltă performanță care este inclusă în Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală ar putea fi completată cu 14 poziții noi. Între acestea: determinarea produselor ori a substanţelor stupifiante sau a medicamentelor cu efecte similare în urină, proba pentru determinarea drogurilor în remediile biologice ale organismului, determinarea nivelului de alcoolemie în sânge prin metoda cromatografiei gazoase.

Proiectul a fost elaborat de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, specialiştii principali ai Ministerului Sănătăţii în domenii, reprezentanţii instituţiilor medico-sanitare publice şi private.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Posesorii de poliță de asigurare obligatorie de asistență medicală ar putea beneficia de servicii noi Reviewed by on . Sănătatea reproductivă, recrutarea donatorilor de sânge, implanturile mamare necesare pentru pacientele cu tumori maligne și serviciile de narcologie ar putea f Sănătatea reproductivă, recrutarea donatorilor de sânge, implanturile mamare necesare pentru pacientele cu tumori maligne și serviciile de narcologie ar putea f Rating: 0
scroll to top