18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Premieră istorică, un medic este prim-ministru
Premieră istorică, un medic este prim-ministru

Premieră istorică, un medic este prim-ministru

30 octombrie 2015, 21:52

Dr. Gheorghe Brega este desemnat pentru funcția de premier interimar de către șeful statului, Nicolae Timofti, după ce Valeriu Streleț a fost demis. Este pentru prima oară în istoria Republicii Moldova când la cârma Executivului este numit un medic. Noul premier interimar este de profesie medic urolog și a condus timp de 15 ani secția de urologie în cadrul Institutului Oncologic din Republica Moldova.

Dr. Gheorghe Brega este deputat liberal în Parlamentul Republicii Moldova, începând cu anul 2009, viceprim-ministru pentru probleme sociale al Republicii Moldova, din 30 iulie 2015. Dr. Gheorghe Brega va asigura interimatul funcției până când partidele vor propune un nou candidat și acesta va fi votat de către Parlament.

În Guvernul Streleț, ex-vicepremierul pentru probleme sociale a coordonat activitatea în domeniul ştiinţei, tineretului, sportului, culturii, muncii, sănătăţii, protecţiei sociale, ajutoarelor umanitare, relaţiilor interetnice.

Republica Moldova ar mai putut să aibă un medic în vârful ierarhiei statului, în 2012,  dacă în ziua de 24 februarie, în care a i-a fost propusă candidatura de Președinte al Republicii Moldova, academicianul, Prof. Dr. Ion Ababii, medic ORL de profesie, nu și-ar fi retras candidatura.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Premieră istorică, un medic este prim-ministru Reviewed by on . Dr. Gheorghe Brega este desemnat pentru funcția de premier interimar de către șeful statului, Nicolae Timofti, după ce Valeriu Streleț a fost demis. Este pentru Dr. Gheorghe Brega este desemnat pentru funcția de premier interimar de către șeful statului, Nicolae Timofti, după ce Valeriu Streleț a fost demis. Este pentru Rating: 0
scroll to top