18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Primul caz de gripă sezonieră la Chișinău
Primul caz de gripă sezonieră la Chișinău

Primul caz de gripă sezonieră la Chișinău

27 ianuarie 2015, 13:00

Gripa sezonieră A(H1N1) a ajuns și la Chișinău, după ce săptămâna trecută a fost înregistrat primul caz la Rezina. Pacientul din Chișinău este un copil de patru ani care urmează tratamentul la domiciliu.

Primul caz de gripă sezonieră din 2015 a fost înregistrat la Rezina. Un bărbat de 59 de ani s-a adresat la medic cu simptoame de răceală, iar prin testele de laborator doctorii au stabilit că pacientul suferea de gripă de tip B. După cazul de la Rezina, doi pacienți de la Ungheni au fost diagnosticați cu același virus, iar acum urmează tratamentul.

În perioada 19-25 ianuarie, Centrul Municipal de Sănătate Publică a prelevat 79 de probe din diverse puncte ale orașului și a identificat primul caz de gripă în Chișinău. Bolnavul este un copil de patru ani, iar virusul a fost confirmat prin metodă de laborator. Micuțul se află în afara oricărui pericol și urmează tratamentul la domiciliu.

Vaccinarea împotriva gripei sezoniere din acest an a demarat în noiembrie 2014. În total, Compania Națională de Asigurări în Medicină a achiziționat 150.000 de doze de preparat, în valoare de 9 milioane de lei. În sezonul precedent au fost înregistrate peste 1000 de cazuri de gripă.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Primul caz de gripă sezonieră la Chișinău Reviewed by on . Gripa sezonieră A(H1N1) a ajuns și la Chișinău, după ce săptămâna trecută a fost înregistrat primul caz la Rezina. Pacientul din Chișinău este un copil de patru Gripa sezonieră A(H1N1) a ajuns și la Chișinău, după ce săptămâna trecută a fost înregistrat primul caz la Rezina. Pacientul din Chișinău este un copil de patru Rating: 0
scroll to top