2 septembrie 2015

1px

SWF fails to load.:(

Acasă » Știri » Primul caz de virusul Chikungunya din acest an a fost confirmat
Primul caz de virusul Chikungunya din acest an a fost confirmat

Primul caz de virusul Chikungunya din acest an a fost confirmat

25 august 2015, 11:00

 

Un bărbat de 60 s-a infectat cu virusul Chikungunya chiar dacă nu a călătorit în afara Uniunii Europene în ultimele trei luni. Este vorba despre un bărbat din Spania, a cărui boală a fost confirmată luni de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Îmbolnăvirilor.

Locuitor din Gandia (mic oraș de lângă Valencia, în estul Spaniei), el a avut primele simptome ale maladiei în timp ce se afla în sudul Franței, în data de 7 iulie.

Luând în considerare faptul că spaniolul a stat foarte puțin timp în Franța și că acolo nu s-au semnalat îmbolnăviri cu acest virus în 2015, este „foarte probabil” ca el să fi fost contaminat în țara de reședință, consideră organismul european pe probleme de sănătate cu sediul la Stockholm.

Bărbatul a fost internat cinci zile într-un spital din nord-estul Spaniei, dar la revenirea la Gandia a mers din nou la doctor din cauza durerilor articulare. Analizele de sânge care i-au fost efectuate au confirmat că fusese contaminat cu virusul Chikungunya.

Virusul Chikungunya este transmis la oameni de țânțari. Cele mai frecvente simptome ale infecției cu virusul Chikungunya sunt febra și durerile articulare. Alte simptome pot include dureri de cap, dureri musculare, umflarea articulațiilor sau erupții cutanate. Focarele au apărut în țări din Africa, Asia, Europa și Oceanul Indian și Pacific.

Rar se întâmplă ca virusul să fie transmis de la mamă la copilul non-născut. În teorie, virusul poate fi răspândit prin intermediul unei transfuzii de sânge. Până în prezent, nu există rapoarte care să certifice acest lucru.

Simptomele infecției cu virusul Chikungunya sunt similare cu cele ale febrei dengue, o altă boală răspândită de țânțari. Medicul poate solicita o serie de analize de sânge pentru a căuta Chikungunya sau alte boli similare.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Primul caz de virusul Chikungunya din acest an a fost confirmat Reviewed by on . Un bărbat de 60 s-a infectat cu virusul Chikungunya chiar dacă nu a călătorit în afara Uniunii Europene în ultimele trei luni. Este vorba despre un bărbat din S Un bărbat de 60 s-a infectat cu virusul Chikungunya chiar dacă nu a călătorit în afara Uniunii Europene în ultimele trei luni. Este vorba despre un bărbat din S Rating: 0

 

La aceeasi tema

scroll to top