18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Primul Congres Național al Societății de Endocrinologie din Republica Moldova
Primul Congres Național al Societății de Endocrinologie din Republica Moldova

Primul Congres Național al Societății de Endocrinologie din Republica Moldova

9 octombrie 2014, 12:42

Primul Congres Național cu participare internațională consacrat aniversării a 50 ani de la fondarea Serviciului Endocrinologic din Republica Moldova se va desfășura în perioada 9-11 octombrie 2014. La lucrările congresului vor participa personalităţi cu renume din Republica Moldova și de peste hotare, producătorii și realizatorii tehniciilor medicale și a preparatelor farmaceutice.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate rezultatele cercetărilor științifice clinice. Participanții vor face schimb de experiență, vor participa la dezbateri și vor stabili colaborări viitoare.

Manifestarea ştiinţifică va cuprinde conferințe şi simpozioane, unde vor fi prezentate rapoarte şi lucrări privind actualităţile în domeniul endocrinologiei și diabetologiei.

Potrivit organizatorilor, circa 250 de specialişti din ţară şi de peste hotare sunt așteptați să participe la eveniment: medici de familie, endocrinologi, internişti, chirurgi, cardiologi, reumatologi, nefrologi, neurologi.

Congresul se va desfășura în incinta Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Printre temele discutate vor fi actualitățile în tratamentul medicamentos al acromegaliei, neoplaziile endocrine multiple, țesutul adipos epicardic și riscul cardio-vascular, tratamentul hipertensiunii arteriale la pacienții cu diabet zaharat, cancerul tiroidian – realități actuale, terapia intensivă a comelor diabetice.

La eveniment vor participa invitați de onoare din Italia, Belgia, România și Ucraina.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Primul Congres Național al Societății de Endocrinologie din Republica Moldova Reviewed by on . Primul Congres Național cu participare internațională consacrat aniversării a 50 ani de la fondarea Serviciului Endocrinologic din Republica Moldova se va desfă Primul Congres Național cu participare internațională consacrat aniversării a 50 ani de la fondarea Serviciului Endocrinologic din Republica Moldova se va desfă Rating: 0
scroll to top