23 aprilie 2016

Acasă » Știri » Primul workshop la MedNews – un mare succes pentru mamele de fete. Urmează și altele!
Primul workshop la MedNews – un mare succes pentru mamele de fete. Urmează și altele!

Primul workshop la MedNews – un mare succes pentru mamele de fete. Urmează și altele!

9 iulie 2015, 12:25

Workshop-ul dedicat părinților de fete s-a încheiat miercuri seara la MedNews. Experții  Agenției de știri MedNews au reușit să-și atingă scopul și să inițieze o discuție sinceră cu părinții referitor la prima experiență sexuală a fetelor. Reacția părinților a fost pozitivă. Ei au spus că organizarea periodică a unor astfel de evenimente ar fi extrem de benefică.

În cadrul evenimentului, medicul ginecolog, Diana Văluță, le-a povestit mamelor cum trebuie să-și pregătească fetele pentru primul ciclu menstrual și pentru primul act sexual, care sunt cele mai mari riscuri legate de acestea și când organismul adolescentei este pregătit pentru această schimbare. „Mi-am împărtășit emoțiile și cunoștințele, atitudinea mea ca medic și părinte față de primul act sexual al fetelor. Le-am spus părinților că tot ce este natural nu trebuie ascuns, dar trebuie comunicat pe măsură ce informația poate fi absorbită de adolescent, fără exces. Tendința părinților care cunosc multă informație, uneori distorsionează calitatea ei. În consecință, îi oferim copilului mai mult decât el poate percepe. Iată de ce este important să-i dăm copilului dozat și corect exact informația pe care ne-o cere”, a menționat Diana Văluță.

„Scopul meu a fost să vin mai aproape de părinte și să provoc această discuție într-un anturaj confortabil pentru el. Actul sexual este una dintre experiențele care te lansează în viața de adult și părinții doresc ca această tranziție a copiilor să aibă loc în maximă siguranță. Niciodată nu mă declar pe deplin mulțumită în tot ce fac, dar cred că am transmis mesajul general vizavi de formarea atitudinii. Am contribuit la formarea opiniilor, dar concluzia o va extrage fiecare în mod individual”, a menționat specialistul MedNews, psihologul Irina Novac.

Mamele au rămas mulțumite de modul cum a fost organizat seminarul și de informația primită. Ele susțin că acest workshop le-a întărit accentele pe care trebuie să le pună în discuție cu copiii lor. Mamele au declarat că ar veni cu plăcere și la alte evenimente de acest gen organizate de MedNews.

„La moment, simt o supradoză de informație… Am auzit atâtea lucruri noi și interesante încât trebuie să le aranjez ca să-mi formez o opinie și o atitudine față de primul act sexual al fetiței mele. Am o fetiță de 13 ani și această informație este foarte utilă pentru mine”, a spus Adriana.

„Mi-a plăcut foarte mult acest seminar. Am învățat lucruri utile care îmi vor fi de folos. Copiii mei sunt încă mici, dar am hotărât să mă informez corect de pe acum, pentru a fi pregătită cu răspunsuri atunci, când va veni momentul. Vreau să fiu și eu suficient de pregătită, pentru că noi, părinții, la acest capitol încă suntem destul de inhibați”, ne-a spus Victoria.

„Mi-a plăcut foarte mult cum a expusă informația – sincer, frumos, direct”, a menționat Stela.

Directorul Agenției de știri MedNews, Lilia Onea, care este și inițiatorul evenimentului, s-a declarat mulțumită de modul cum au decurs discuțiile: „Obiectivul de a-i aduce într-o singură platformă pe un medic ginecolog și pe un psiholog, care să le poată crea celor veniți la eveniment o viziune corectă, ne-a reușit”, a spus Lilia Onea.

Participantele la workshop au primit premii din partea sponsorilor noștri „DoppelHerz” și „Genferon”. În cadrul evenimentului a fost organizată și o tombolă la care trei mame au primit premii speciale.

Următorul eveniment de acest fel va fi organizat în luna septembrie. Până atunci, vom încerca să organizăm un seminar pentru adolescente. „Urmează să stabilim limitele de vârstă. Vom vedea ce categorie de vârstă printre tineri vor fi mai activi pe MedNews și pagina noastră de Facebook pentru a identifica persoanele cele mai interesate. Îi vom depista  pe cei mai activi 15 participanți interesați să-și cunoască corpul și trăirile, pentru a le dezvolta capacitatea de gestionare a acestor emoții”, a adăugat directorul MedNews.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Primul workshop la MedNews – un mare succes pentru mamele de fete. Urmează și altele! Reviewed by on . Workshop-ul dedicat părinților de fete s-a încheiat miercuri seara la MedNews. Experții  Agenției de știri MedNews au reușit să-și atingă scopul și să inițieze Workshop-ul dedicat părinților de fete s-a încheiat miercuri seara la MedNews. Experții  Agenției de știri MedNews au reușit să-și atingă scopul și să inițieze Rating: 0
scroll to top