23 aprilie 2016

Acasă » Știri » Procesul ASITO vs CNAM, la un nou termen
Procesul ASITO vs CNAM, la un nou termen

Procesul ASITO vs CNAM, la un nou termen

28 ianuarie 2016, 9:33

Dosarul CIA „ASITO” SA contra Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) este reexaminat, joi, 28 ianuarie, la Curtea de Apel Chişinău.

De mai bine de trei ani, compania privată de asigurări pretinde în instanţă de la asiguratorul național în sănătate restituirea sumei de peste 4 milioane 300 mii de lei. Aceşti bani ar reprezenta costul serviciilor medicale prestate, în perioada februarie 2009 — februarie 2012, persoanelor asigurate benevol (facultativ), în baza contractelor încheiate cu ASITO.

La rândul său, CNAM susţine că, de fapt, ASITO încearcă să-și camufleze propria neglijență și, fără temei legal, întreprinde acțiuni de subminare a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, care sunt bani publici.

Amintim că prima instanţă, Judecătoria Râşcani din mun. Chişinău, a dat câştig de cauză CNAM. În decizia emisă pe 20 mai 2015, instanţa a respins cererea ASITO ca fiind neîntemeiată.

În consecinţă, compania privată a contestat hotărârea judecătorească la Curtea de Apel, care nu a dat curs cererii depuse de ASITO din lipsa motivelor de apel. Ulterior, ASITO a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiţie, care a trimis cazul spre reexaminare la Curtea de Apel Chişinău.

Dosarul ASITO vs CNAM a constituit subiectul unei ample investigaţii jurnalistice realizate de Mednews.md.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Procesul ASITO vs CNAM, la un nou termen Reviewed by on . Dosarul CIA „ASITO” SA contra Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) este reexaminat, joi, 28 ianuarie, la Curtea de Apel Chişinău. De mai bine de Dosarul CIA „ASITO” SA contra Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) este reexaminat, joi, 28 ianuarie, la Curtea de Apel Chişinău. De mai bine de Rating: 0
scroll to top