16 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Profilaxia infecției HIV/SIDA va fi predată în școli
Profilaxia infecției HIV/SIDA va fi predată în școli

Profilaxia infecției HIV/SIDA va fi predată în școli

26 ianuarie 2015, 13:01

Elevii care au împlinit vârsta de 15 ani vor fi instruiți în combaterea și profilaxia infecției HIV/SIDA. Cursurile vor fi predate de Centrul Social Regional „Renaşterea” în parteneriat cu organizațiile non-guvernamentale „Credinţa” și „Viaţa Nouă”.

Programul de informare este elaborat pentru clasele a VIII-a – a-XII-a din instituțiile de învățământ preuniversitar. „Ne-am propus să informăm în primul rând tinerii, referitor la căile de transmitere a infecției HIV/SIDA. În timpul lecțiilor le vorbim și despre discriminarea purtătorilor acestui virus, despre cât de importantă este vigilența și le oferim informații despre tratamentul infecției”, susține asistentul social de la Centrul „Renaşterea”, Lilia Cerguța.

Elevii vor putea participa la activitățile de instruire doar în baza acordului oferit în scris de părinți. Lecțiile informative nu trebuie să fie organizate din contul altor ore incluse în programul școlar. „Pentru a organiza instruirea, am trimis un demers la Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chișinău. Sunt cazuri în care încheiem și acorduri adiționale separate cu instituțiile de învățământ, fără implicarea autorităților”, a adăugat Lilia Cerguța.

Semestrial, centrele trebuie să prezinte rapoarte cu privire la rezultatele desfăşurării acţiunilor – indicatorii cantitativi şi calitativi, inclusiv bunele practici, dificultățile înregistrate și modul de soluţionare.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Profilaxia infecției HIV/SIDA va fi predată în școli Reviewed by on . Elevii care au împlinit vârsta de 15 ani vor fi instruiți în combaterea și profilaxia infecției HIV/SIDA. Cursurile vor fi predate de Centrul Social Regional „R Elevii care au împlinit vârsta de 15 ani vor fi instruiți în combaterea și profilaxia infecției HIV/SIDA. Cursurile vor fi predate de Centrul Social Regional „R Rating: 0
scroll to top