11 septembrie 2019

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Propagandă electorală în spitale? VEZI ce spune Comisia Electorală Centrală
Propagandă electorală în spitale? VEZI ce spune Comisia Electorală Centrală

Propagandă electorală în spitale? VEZI ce spune Comisia Electorală Centrală

28 mai 2015, 12:55

Personalul medical din mai multe spitale, centre ale medicilor de familie și asociații medico-teritoriale asistă la o serie de întâlniri electorale în preajma alegerilor locale. Protagonistul acestora, de cele mai multe ori, este șeful degrevat al Direcției Sănătății din Chișinău, Mihai Moldovanu. Mai mulți internauți au postat pe rețelele de socializare că unele dintre aceste întâlniri aveau loc în timpul orelor de muncă.

În ultimele câteva zile de campanie, întâlniri electorale au avut loc la Institutul de Medicină Urgentă, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Centrul Medicilor de Familie nr.8, AMT Ciocana și Spitalul de Traumatologie și Ortopedie. Reporterii MedNews au încercat să afle dacă întâlnirile electorale au avut loc în timpul orelor de muncă și dacă există o bază legală pentru astfel de acțiuni.

Mihai Moldovanu a comunicat că are tot dreptul să organizeze astfel de manifestații și să fie parte a discuțiilor electorale. „Sunt degrevat din funcție, nu mai sunt șeful Direcției Sănătății, sunt înaintat pentru funcția de consilier municipal. Conform legislației, am dreptul să fac acest lucru. Există și o dispoziție a primarului în acest sens. Cum fac alții, așa fac și eu”, a menționat scurt, pentru MedNews, Mihai Moldovanu. El a adăugat că pentru perioada electorală, funcția lui a fost preluată de șeful adjunct al Direcției Sănătății, Constantin Rîmiș.

La Spitalul de Traumatologie și Ortopedie întâlnirea electorală din 27 mai a avut loc după ce medicii și-au încheiat ziua de muncă. Asta spune șeful instituției, Anatolie Taran. „Ziua de muncă a medicilor se termină la ora 15.00, iar întâlnirile electorale sunt planificate pentru ora 15.15. Cel care v-a spus că organizăm întâlniri electorale în timp ce pacienții așteaptă pe coridoare este un provocator. De ce să nu-i permit domnului Moldovanu să vină la spital pentru campanie? Are tot dreptul! La noi, la spital, au fost reprezentanții a patru partide diferite. Nu favorizăm pe nimeni”, a explicat Taran.

Șeful Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, spune că toate cazurile trebuie cercetate separat. „Am avut situații când la spital aveau loc întruniri electorale care, la prima vedere, păreau să se desfășoare în orele de program, dar erau invitați medicii care dimineața au ieșit din tură și nu mai erau la muncă, de facto”, a precizat Ciocan. Cu toate acestea, șeful CEC susține că în timpul orelor de muncă nici un angajat nu poate fi atras în acțiuni electorale. „Aceste ore sunt garantate de Codul muncii. Agitație se face doar cu permisiunea administrației instituției și absolut voluntar. Medicii au un program diferit de ceilalți. Noi lucrăm de la 8.00 la 17.00, iar unii medici lucrează 24/24 în diferite ture. Pentru un medic, tura poate să se încheie la 8.00 dimineața, de aceea la ora 15.00 el poate să nu fie la muncă”, a explicat Ciocan.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Propagandă electorală în spitale? VEZI ce spune Comisia Electorală Centrală Reviewed by on . Personalul medical din mai multe spitale, centre ale medicilor de familie și asociații medico-teritoriale asistă la o serie de întâlniri electorale în preajma a Personalul medical din mai multe spitale, centre ale medicilor de familie și asociații medico-teritoriale asistă la o serie de întâlniri electorale în preajma a Rating: 0
scroll to top