18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Rusia are vaccin anti-Ebola „mai eficient decât medicamentele utilizate anterior în lume”
Rusia are vaccin anti-Ebola „mai eficient decât medicamentele utilizate anterior în lume”

Rusia are vaccin anti-Ebola „mai eficient decât medicamentele utilizate anterior în lume”

15 ianuarie 2016, 12:28

Rusia are un vaccin anti-Ebola „mai eficient decât medicamentele utilizate anterior în lume” și este gată să livreze la cererea anterioară a Guineei 100 de mii de doze pe lună, anunță RIA Novosti cu referință la declarațiile președintelui rus, Vladimir Putin și ale ministerului Sănătății al Federației Ruse.

Potrivit ministrei Sănătății Federației Ruse, Veronika Skvortsova, citată de sursă, Guineea, țară în care epidemia s-a declanșat înainte de a ajunge în Liberia și, ulterior, Sierra Leone, a cerut Rusiei să îi ofere vaccinurile în următoarele luni, iar Moscova este „gata să răspundă cererii”, având capacitate să livreze în perioada martie-aprilie un lot de circa 100 de mii de vaccinuri anti-Ebola.

Sursele media rusești mai informează că OMS, care a declarat sfârșitul epidemiei Ebola în Africa de Vest, salută elaborarea vaccinului rusesc ținând cont că în Guineea, Liberia și Sierra Leone mai rămâne încă cu un risc înalt de focare mici ale acestei maladii, dar a atenționat asupra necesității ca acesta să fie autorizat înainte de a fi produs.

În același timp, autoritatea de politici în sănătate din Rusia anunță că vaccinul rusesc împotriva virusului Ebola a fost deja testat clinic. „La prima etapă a studiului clinic au participat voluntari, deoarece anterior deja fusese  desfășurate cercetări pe primate, maimuțe, care au demonstrat siguranța absolută a vaccinului, toleranța la el a organismului și efectele terapeutice pozitive îndelungate”, a declarat Veronika Skvortsova, în emisia de joi la canalului rusesc  „Rossia 1”, citată de  RIA Novosti.

Printre vaccinurile în curs de dezvoltare împotriva Ebola, VSV-EBOV — elaborat de Agenția de Sănătate Publică din Canada, a cărui licență este deținută de laboratoarele americane NewLink Genetics și Merck — a fost primul care s-a dovedit eficace, potrivit literaturii medicale.

MedNews Surse RIA Novosti și www.who.int

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Rusia are vaccin anti-Ebola „mai eficient decât medicamentele utilizate anterior în lume” Reviewed by on . Rusia are un vaccin anti-Ebola „mai eficient decât medicamentele utilizate anterior în lume” și este gată să livreze la cererea anterioară a Guineei 100 de mii Rusia are un vaccin anti-Ebola „mai eficient decât medicamentele utilizate anterior în lume” și este gată să livreze la cererea anterioară a Guineei 100 de mii Rating: 0
scroll to top