18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ruxanda Glavan: SCR este cel mai „performant” la capitolul datorii
Ruxanda Glavan: SCR este cel mai „performant” la capitolul datorii

Ruxanda Glavan: SCR este cel mai „performant” la capitolul datorii

28 octombrie 2015, 16:09

Una dintre cele mai renumite instituții medicale din țară, Spitalul Clinic Republican (SCR) „este cel mai performant la capitolul datorii”, susține ministra Sănătății, Ruxanda  Glavan, după prima ședință a Consiliului de Administrație a instituției, de la învestirea în funcția de director a Dr. Anatolie Ciubotaru.

În ultimii patru ani, SCR a acumulat datorii creditare în valoare de 98 de milioane lei, ceea ce constituie 38% din bugetul total din acest an al spitalului. Majoritatea datoriilor, în proporție de 78%, s-au acumulat pentru medicamente, circa 30 milioane de lei, în lipsa acoperirii financiare pentru medicamentele din programele naționale.

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație s-a constatat că agenții economici care închiriază spații în holul SCR nu plătesc plata pentru serviciile comunale de mai multe luni. Potrivit ministrei Sănătății, au fost acumulate datorii și din cauza cheltuielilor în creștere pentru serviciile prestate în cadrul parteneriatului public privat de spălare a lenjeriei.

În urma situației care s-a creat la SCR, șefa Sănătății va prezenta informația la Guvern și Comisia parlamentară de profil și va cere susținerea deciziei Consiliului de Administrație al SCR de a solicita un audit extern pe activitățile economice, financiare și juridice a spitalului. În anul 2010, SCR a încheiat activitatea financiară cu o datorie de 6 milioane de lei; în 2011, cu minus 23 de milioane lei; în 2014 – cu un debit de 45 de milioane lei.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ruxanda Glavan: SCR este cel mai „performant” la capitolul datorii Reviewed by on . Una dintre cele mai renumite instituții medicale din țară, Spitalul Clinic Republican (SCR) „este cel mai performant la capitolul datorii”, susține ministra Săn Una dintre cele mai renumite instituții medicale din țară, Spitalul Clinic Republican (SCR) „este cel mai performant la capitolul datorii”, susține ministra Săn Rating: 0
scroll to top