16 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » S-a stins din viață încă un nume al medicinei autohtone
S-a stins din viață încă un nume al medicinei autohtone

S-a stins din viață încă un nume al medicinei autohtone

2 noiembrie 2015, 15:56

D.h.m., prof. Filip Gornea, om emerit, laureat al premiului de stat în domeniul medicinei, şeful clinicii nr.1 a Catedrei Ortopedie şi Traumatologie USMF „Nicolae Testemiţanu”, s-a stins din viaţă la data de 1 noiembrie 2015, la vârsta de 74 de ani.

Funeraliile oficiale pentru d.h.m., prof. Filip Gornea vor începe mâine, 3 noiembrie 2015,  ora 10:30,  în blocul didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” al USMF, din strada Nicoale Testemiţanu 27.

Filip Gornea s-a născut la 17 noiembrie 1941 în satul Bulboci, judeţul Soroca, într-o familie de agricultori. După absolvirea şcolii medii (1958) a studiat la Colegiul de medicină din Soroca. În 1963 a fost admis la Institutul de Medicină din Chişinău. După rezidenţiat (1972) şi-a continuat studiile la doctorantură la Institutul Central de Traumatologie şi Ortopedie „N. N. Priorov” din Moscova , unde, în 1975, şi-a susţinut teza de doctor în medicină, iar în 1992 şi-a susţinut şi teza de doctor habilitat.

În perioada anilor 1998-2011 a fost şeful Catedrei de ortopedie şi traumatologie a USMF. A publicat peste 290 de lucrări ştiinţifice, manualul „Ortopedie şi traumatologie”, trei monografii. Este autorul a zeci de invenţii şi inovaţii în medicină și lucrărilor metodice.

Cu profunda durere în suflet, membrii catedrei de Ortopedie şi traumatolgie, angajaţii Spitalului clinic de ortopedie şi traumatologie, precum şi Asociaţia ortopezilor traumatologi din Republica Moldova aduc sincere condoleanţe familiei şi rudelor.

MedNews Sursa: IMSP Spitalul Clinic de Traumatologie si Ortopedie

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
S-a stins din viață încă un nume al medicinei autohtone Reviewed by on . D.h.m., prof. Filip Gornea, om emerit, laureat al premiului de stat în domeniul medicinei, şeful clinicii nr.1 a Catedrei Ortopedie şi Traumatologie USMF „Nicol D.h.m., prof. Filip Gornea, om emerit, laureat al premiului de stat în domeniul medicinei, şeful clinicii nr.1 a Catedrei Ortopedie şi Traumatologie USMF „Nicol Rating: 0
scroll to top