24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Salariul brut al lucrătorilor medicali a ajuns în „top 10” cele mai bune lefuri din Moldova
Salariul brut al lucrătorilor medicali a ajuns în „top 10” cele mai bune lefuri din Moldova

Salariul brut al lucrătorilor medicali a ajuns în „top 10” cele mai bune lefuri din Moldova

24 martie 2015, 14:14

Salariile medicilor diferă de la o lună la alta. Cel puțin așa arată datele Biroului Național de Statistică. Astfel, dacă în luna decembrie lucrătorii medicali și sociali au primit, în medie, 5.400 de lei, atunci în luna ianuarie curent plata lor lunară a scăzut până la 4.150 de lei.

Conform datelor statistice, salariul mediu nominal brut al lucrătorilor medicali a cunoscut anul trecut o ascensiune impresionantă. Diferența dintre lunile ianuarie și decembrie 2014 este de aproape 2.000 de lei. Astfel, la sfârșitul anului trecut, lucrătorii medicali și sociali au primit 5 369 de lei, cu 21,5% mai mult decât în decembrie 2013.

Contactați de MedNews, mai mulți medici au confirmat majorarea salariului pe parcursul anului trecut. „Salariile noastre s-au majorat. La unii cu 700 de lei, la alții cu 1000  de lei, în funcție de suma primită până atunci”, a spus medicul-coordonator la Asociaţia Medicală Teritorială, Botanica, Ludmila Dubina.

„Anul trecut salariul a fost majorat, dar diferențiat. Majorarea depinde de categorie, stagiu de muncă, nopțile lucrate, etc. Unii au beneficiat de majorări de 300 de lei, alții mai mult”, a comunicat pentru MedNews şefa Secţiei terapie intensivă a Spitalului Clinic Republican, Elena Moraru.

Totodată, Biroul Naţional de Statistică anunţă că, în luna ianuarie 2015, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4260,6 lei, înregistrând o creştere cu 12,8% faţă de luna ianuarie 2014.

În luna ianuarie curent, salariul brut al lucrătorilor medicali și sociali s-a clasat în top 10 cele mai bune lefuri din Moldova. Cele mai mici remunerări le primesc angajații din agricultură, silvicultură și piscicultură – mai puțin de 3.000 de lei. Până la 4 mii de lei primesc lucrătorii din comerțul cu ridicata, servicii administrative, învățământ și agrement.

Între 4000 și 5000 de lei primesc angajații din industria prelucrătoare, transport și tranzacții imobiliare. Cele mai mari salarii le primesc lucrătorii din domeniul informațiilor și comunicațiilor, din domeniul bancar, furnizarea energiei electrice, termice, gaze, apă caldă, lefurile cărora se încadrează 7000 și 8600 de lei.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Salariul brut al lucrătorilor medicali a ajuns în „top 10” cele mai bune lefuri din Moldova Reviewed by on . Salariile medicilor diferă de la o lună la alta. Cel puțin așa arată datele Biroului Național de Statistică. Astfel, dacă în luna decembrie lucrătorii medicali Salariile medicilor diferă de la o lună la alta. Cel puțin așa arată datele Biroului Național de Statistică. Astfel, dacă în luna decembrie lucrătorii medicali Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top