21 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » „Sănătate 2020” – Strategia prin care se urmărește reducerea inegalității în sănătate
„Sănătate 2020” – Strategia prin care se urmărește reducerea inegalității în sănătate

„Sănătate 2020” – Strategia prin care se urmărește reducerea inegalității în sănătate

9 decembrie 2014, 16:17

Reducerea mortalității premature, sporirea speranței de viață, reducerea inegalității în domeniul sănătății sunt doar câteva dintre obiectivele regionale ale Strategiei „Sănătate 2020”, inițiată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Sănătate 2020” se axează pe îmbunătăţirea sănătăţii pentru toţi şi reducerea inegalităţilor din domeniu printr-un management al sănătăţii mai eficient şi o guvernare mai bună. Cercetările ştiinţifice au demonstrat o strânsă corelare între o guvernare responsabilă, noile forme de management şi participarea activă a tuturor celor interesaţi, se menționează în strategie. În ultima perioadă primarii şi autorităţile publice locale joacă un rol din ce în ce mai important în promovarea sănătăţii şi a bunăstării. Participarea şi responsabilizarea tuturor factorilor interesaţi, dar şi asigurarea unor mecanisme durabile de finanţare duc la ridicarea nivelului de eficacitate a unor astfel de programe locale.

Totodată, vocea societăţii civile, inclusiv a pacienţilor şi persoanelor individuale, a organizaţiilor de tineret şi a persoanelor în etate este deosebit de importantă pentru a atrage atenţia asupra mediului și stilului de viaţă, precum și asupra produselor care au o influenţă distrugătoare asupra sănătăţii, asupra lacunelor şi deficienţelor existente în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale.

Conlucrarea în domeniul sănătății în cadrul Strategiei se bazează pe patru domenii prioritare: investirea în sănătate la toate etapele de viaţă; abordarea provocărilor majore din regiune cu privire la bolile transmisibile şi cele netransmisibile; consolidarea sistemelor de sănătate destinate oamenilor, a capacităţilor sănătăţii publice şi a nivelului de pregătire, supraveghere şi răspuns la situaţii excepţionale; sporirea nivelului de rezistenţă a comunităţilor locale şi crearea unor medii de susţinere.

Cele patru domenii prioritare sunt intercorelate, interdependente și se completează reciproc. „Sănătate 2020” îşi propune să producă un impact măsurabil asupra sănătăţii în întreaga regiune.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
„Sănătate 2020” – Strategia prin care se urmărește reducerea inegalității în sănătate Reviewed by on . Reducerea mortalității premature, sporirea speranței de viață, reducerea inegalității în domeniul sănătății sunt doar câteva dintre obiectivele regionale ale St Reducerea mortalității premature, sporirea speranței de viață, reducerea inegalității în domeniul sănătății sunt doar câteva dintre obiectivele regionale ale St Rating: 0
scroll to top