14 septembrie 2015

1px

SWF fails to load.:(

Acasă » Știri » Sănătate, încotro?
Sănătate, încotro?

Sănătate, încotro?

9 septembrie 2015, 12:06

După ce a fost pusă în discuție publică noua Strategie de Dezvoltare a Resurselor Umane din Sănătate pe anii 2016-2025, ordinele despre organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori generali la instituțiile al căror fondator este Ministerul Sănătății, precum și ordine de organizare de concursuri pentru pozițiile vacante în cadrul subdiviziunilor autorității au ieșit ca ciupercile după ploaie.

Ministerul schimbă managerii și funcționarii, care, prin voia destinului, își dau demisia din proprie inițiativă, începând chiar din prima zi de învestire a noului ministru. Într-un răspuns al Ministerului, la solicitarea MedNews parvenit la cinci zile după apariția știrii despre concursul de ocupare a funcțiilor de directori la Spitalul Clinic Republican (SCR) și Institutul Medicină de Urgență (IMU) – am aflat că, în ultimele trei luni, în cadrul instituțiilor subordonate Ministerului Sănătății s-au produs  cinci demisii, dintre care patru au fost în august și doar una în iunie.

La sfârșitul lunii august au apărut cele două anunțuri de organizare a concursurilor pentru pozițiile tocmai eliberate de către Andrei Usatîi, la SCR, și Gheorghe Ciobanu, la IMU. Potrivit răspunsului Ministerului Sănătății, lui Andrei Usatîi, director general la  Spitalul Clinic Republican, tocmai îi expirase termenul contractului individual de muncă și, astfel, s-a obținut acordul de încetare a colaborării. Despre cazul lui Gheorghe Ciobanu, director la Institutul de Medicină Urgentă, MedNews a mai scris că sancțiunile pe baza cărora a fost demis directorul reprezintă, în opinia Ministerului Sănătății, „date cu caracter personal”.  /sanctiunile-managerilor-de-spitale-publice-sunt-date-personale/

Pe 8 septembrie 2015, Ministerul a lansat un nou concurs pentru ocuparea unei funcții de director. De data aceasta, se caută un director la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie (INN). În răspunsul de la Minister, din 7 septembrie 2015, la rubrica demisionați în ultimele trei luni, nu este amintit numele actualului director, Andrei Uncuță. Datele deținute nu arată că acesta ar fi avut sancțiuni disciplinare în ultimele șase luni, nici că  ar fi spre sfârșit de mandat și, din câte se știe, încă nu a semnat o cerere de demisie din proprie inițiativă. Ce îi determină pe fondatorii INN să inițieze un concurs pentru ocuparea funcției de director în acest caz? Am putea crede că cei de la comunicare au uitat să treacă numele ministrului adjunct din precedentul Guvern în răspunsul pentru agenție, ori zvonurile din comunitatea medicală, precum că acesta nu va fi lăsat să revină, conform Legii privind persoanele cu demnitate publică, în fotoliul INN, se adeveresc.

Fără a fi malițioși, observațiile de acest gen continuă și în cazul fostului ministru adjunct, Svetlana Cotelea. În august, după ce Stela Gheorghiţa a scris cererea de eliberare din funcţie la propria iniţiativă din poziția de vicedirector al Centrului Naţional de Sănătate Publică, a fost organizat concursul pentru ocuparea poziției vacante. Proaspăt retrasă din minister, Svetlana Cotelea, fost medic sanitar de stat, a aspirat, îndreptățit, la această funcție. Totuși, fosta ministru adjunct nici măcar nu a  fost admisă la concurs. De ce? Nimeni dintre responsabilii pentru implementarea noii Strategii de Dezvoltare a Resurselor Umane din Sănătate pe anii 2016-2025 nu poate să ne răspundă.

Într-o altă ordine de idei, dar tot la tema resurse umane ale sistemului de sănătate, sunt și observațiile de mai jos.

Pe 10 iunie 2015, Ministerul Sănătății anunţa rezultatele Concursului pentru ocuparea funcţiilor publice vacante pentru poziția de șef Direcție relații externe și integrare europeană, Tatiana Păduraru. Ulterior, pe 23 iunie, Ministerul din fosta guvernare anunțase un concurs pentru ocuparea a 19 poziții vacante din cadrul instituției guvernamentale. Aproape la o lună distanță, doar 2 poziții din 19 vacante fusese ocupate. Ca urmare, din 19 poziții rămăseseră doar 17 vacante. Cu acest scor își încheiase activitatea de construire a echipei Ministerul Sănătății din guvernul Gaburici al Alianței pentru Integrare Europeană.

Pe 4 august, Ministerul anunța un concurs repetat pentru ocuparea funcțiilor vacante și la concurs au fost scoase 14 funcții în loc de 17, altele 3 (1 – Specialist principal, Serviciul salarizare şi normare personal, Direcţia management personal medical, 1- Consultant superior, Direcţia juridică – pe perioadă determinată, 1 – Consultant, Direcţia juridică) neregăsindu-se deja în listă. În ziua următoare, pe 5 august, autoritatea anunța un nou concurs. Printre cele 13 funcții vacante noi au fost patru poziții de șefi de direcții, dintre care una deja era ocupată de 3 săptămâni, în cadrul unui concurs organizat de fosta conducere a Ministerului. Este vorba de poziția de șef Direcție relații externe și integrare europeană, unde fusese selectată o persoană care mai lucrase în cadrul direcției încă din perioada mandatului de ministru a lui Andrei Usatîi.

Curios lucru este că în Lista candidaţilor admişi la concurs şi invitaţi la proba scrisă, publicată pe 21 august, numele învingătorului concursului pentru funcția de șef Direcție relații externe, publicat ulterior, pe 2 septembrie, nu apare. Asta înseamnă că acesta ar fi depus dosarul, doar că nu a promovat prima etapă a concursului și nu a fost invitat pentru proba scrisă.

Analizând toată aceste informații, este evident că avem de-a face cu o perioadă extrem de efervescentă la Ministerul Sănătății, odată cu schimbarea conducerii la vârf a instituției. Mutările care au loc în această perioadă fac parte, cu certitudine, din strategia noii echipe ministeriale și au, foarte probabil, în spate argumente ce țin de eficientizarea sistemului de sănătate. Ceea ce surprinde însă este lipsa de comunicare în care se produc toate aceste schimbări. Explicațiile evazive, deciziile netransparentizate, pot conduce la o anumită stare de bulversare și interpretare eronată a mutărilor făcute de minister, atât în lumea medicală, cât și în afara ei. Astea ar constitui un teren fertil suspiciunilor că este vorba despre decizii arbitrare, ceea ce ar crea premise nefaste pentru un debut de mandat în Sănătate. Pe 24 septembrie, Ministerul a anunțat o primă conferință de presă. Chiar dacă vine destul de târziu, la aproape două luni de la preluarea mandatului, sperăm că această întâlnire va spulbera nebuloasele care au apărut în jurul portofoliului care gestionează unul dintre cele mai importante domenii ale societății, Sănătatea.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Sănătate, încotro? Reviewed by on . După ce a fost pusă în discuție publică noua Strategie de Dezvoltare a Resurselor Umane din Sănătate pe anii 2016-2025, ordinele despre organizarea concursurilo După ce a fost pusă în discuție publică noua Strategie de Dezvoltare a Resurselor Umane din Sănătate pe anii 2016-2025, ordinele despre organizarea concursurilo Rating: 0
scroll to top