2 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Săracii din Europa au tot mai puțin acces la îngrijiri medicale
Săracii din Europa au tot mai puțin acces la îngrijiri medicale

Săracii din Europa au tot mai puțin acces la îngrijiri medicale

19 mai 2015, 16:21

Cele mai sărace persoane din Europa au acces din ce în ce mai restrâns la îngrijiri medicale, a anunțat organizația Médecins du Monde (MdM), într-un raport care combate „mitul” imigrației din motive medicale.

Potrivit organizației neguvernamentale, „în ceea ce privește sănătatea, instituțiile UE au reafirmat recent adeziunea la valorile universalității, accesul la îngrijiri de calitate, echitatea și solidaritatea . (…) În practică, aceste cuvinte rămân încă prea des promisiuni”. Médecins du Monde cere un acces real la îngrijiri medicale pentru toți.

„În timp ce nevoile de asistență medicală nerezolvate au crescut în majoritatea țărilor din cauza crizei economice și a măsurilor de austeritate, cei mai săraci oameni au fost cel mai grav afectați”, a precizat MdM în acest raport prezentat la Londra.

Constatarea se bazează pe consultațiile medicale realizate anul trecut în rândul a peste 22 de mii de persoane (dintre care 78% imigranți non-europeni) în nouă țări membre ale UE, între care Germania, Franța și Marea Britanie.

Cea mai gravă situație se înregistrează printre femeile însărcinate și copii: mai mult de jumătate dintre femeile gravide nu au beneficiat de consultație prenatală înainte de a ajunge la MdM, în timp ce numai o treime dintre copiii consultați de acest ONG fuseseră vaccinați împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei. În total, două treimi dintre pacienții văzuți anul trecut de MdM nu beneficiau de nici o asigurare medicală.

Datele colectate pentru acest raport „desființează clar mitul migrației din motive medicale, atât de des folosit de guverne pentru a restricționa accesul la îngrijire medicală”, adaugă ONG-ul citat.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Săracii din Europa au tot mai puțin acces la îngrijiri medicale Reviewed by on . Cele mai sărace persoane din Europa au acces din ce în ce mai restrâns la îngrijiri medicale, a anunțat organizația Médecins du Monde (MdM), într-un raport care Cele mai sărace persoane din Europa au acces din ce în ce mai restrâns la îngrijiri medicale, a anunțat organizația Médecins du Monde (MdM), într-un raport care Rating: 0
scroll to top