5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Scanere de depistare a temperaturii febrile, instalate în Aeroport
Scanere de depistare a temperaturii febrile, instalate în Aeroport

Scanere de depistare a temperaturii febrile, instalate în Aeroport

17 octombrie 2014, 10:51

Scanere de depistare a temperaturii febrile, instalate în Aeroport. Polițiștii de frontieră sunt pregătiți să prevină apariția potențialelor cazuri de infestare cu virusul Ebola. “În cadrul Aeroportului Internațional Chișinău au fost instalate scanere care pot depista starea febrilă, inclusiv pe cea mai mare de 38 de grade, caracteristică virusului. Dacă o persoană are febra mai mare, polițistul o conduce cu discreție într-o cabină apropiată, unde este intervievată și verificat traseul pe care l-a efectuat”, a declarat pentru MedNews Daniela Mînzatu, ofițer de presă la Poliția de Frontieră.

Aceasta  a mai menționat că în cazul în care se depistează că a vizitat recent o țară a continentului African, persoana suspectă este izolată, iar ofițerul de frontieră îmbracă masca și mănușile de protecție din dotare. Pasagerul este preluat de reprezentul Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP) din Aeroport.

“Alta este situația la punctele vamale tereste, pentru că este imposibilă instalarea scanerului, care necesită o temperatură constantă. În aceste cazuri, polițiștii de frontieră vorbesc cu persoanele din mijlocul de transport auto sau tren și cu însoțitorii acestor mijloace. De asemenea, sunt folosite termometrele digitale, șase la număr”, spune Mînzatu.

Ofițerul de presă ne-a spus că până în prezent a fost depistat doar un singur caz suspect. “Este vorba despre cetățeniii japonezi care aveau două săptămâni de la revenirea din Africa ;i scanerul a depistat semne de febră. CNSP a anunțat până seara că persoanele aveau malarie”, a menționat comunicatorul Poliției de Frontiere.

Organziația Mondială a Sănătății a anunțat că numărul persoanelor infestate cu virusul Ebola ar putea ajunge la 9.000.  La 14 octombrie bilanțul celor care au murit de această maladie a ajuns la 4.447 de persoane.

Pentru MedNews: Marina Lița

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Scanere de depistare a temperaturii febrile, instalate în Aeroport Reviewed by on . Scanere de depistare a temperaturii febrile, instalate în Aeroport. Polițiștii de frontieră sunt pregătiți să prevină apariția potențialelor cazuri de infestare Scanere de depistare a temperaturii febrile, instalate în Aeroport. Polițiștii de frontieră sunt pregătiți să prevină apariția potențialelor cazuri de infestare Rating: 0
scroll to top