18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Schimb de experiență cu Estonia privind implementarea reformei spitalicești
Schimb de experiență cu Estonia privind implementarea reformei spitalicești

Schimb de experiență cu Estonia privind implementarea reformei spitalicești

20 iulie 2015, 17:19

O delegați formată din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, membri ai Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, dar și manageri de instituții medicale se află într-o vizită în Estonia pentru a discuta implementarea reformei spitalicești din Republica Moldova. Echipa se va afla în Estonia timp de trei zile, din 20 până pe 22 iulie.

Membrii delegației din Moldova vor discuta cu adjunctul secretarului general al Ministerului Afacerilor Sociale din Estonia (MAS), Ivi Normet, șefa Direcției dezvoltare a prestării serviciilor medicale a MAS, Triin Habicht și șeful Secției prestări servicii din cadrul aceleiași direcții, Heli Paluste.

În timpul vizitei vor fi examinate modalitățile de organizare a serviciilor specializate la nivel de staţionar şi ambulatoriu, dar şi modalități de reformare a sectorului spitalicesc. Acest lucru se va desfășura în forma unor întâlniri bilaterale, discuţii la mese rotunde şi vizite de studiu în câteva departamente spitaliceşti.

Printre obiectivele vizitei se numără și schimbul de experiență și identificarea soluțiilor potențiale pentru conceptul de Spital Universitar, dar și examinarea modelului de management spitalicesc în Estonia.

Precizăm că, Estonia a realizat, în 1990, una dintre cele mai de succes reforme în sănătate. Cea mai grea reformă a sectorului spitalicesc a fost realizată doar printr-un ordin al ministerului care a modificat actuala structură spitalicească, redusă de zeci de ori și a ridicat nivelul de management spitalicesc.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Schimb de experiență cu Estonia privind implementarea reformei spitalicești Reviewed by on . O delegați formată din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, membri ai Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, dar și manageri de insti O delegați formată din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, membri ai Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, dar și manageri de insti Rating: 0
scroll to top