19 iunie 2016

Acasă » Știri » Șeful Direcției Sănătății a Primăriei Chișinău și alți decidenți din sistem sunt suspectați de conflict de interese
Șeful Direcției Sănătății a Primăriei Chișinău și alți decidenți din sistem sunt suspectați de conflict de interese

Șeful Direcției Sănătății a Primăriei Chișinău și alți decidenți din sistem sunt suspectați de conflict de interese

19 august 2015, 13:56

 

Mai mulți factori de decizie din cadrul Direcției Sănătății a Primăriei Chișinău și din câteva instituții medicale municipale figurează ca fondatori și conducători ai unor întreprinderi private ce desfăşoară activităţi de fabricare, comerţ cu ridicata şi cu amănuntul al produselor farmaceutice. Faptul ar favoriza activitatea firmelor pe care le conduc în detrimentul  intereselor publice, este concluzia Centrul Național Anticorupție care a sesizat Comisia Naţională de Integritate asupra acestui fapt.

Comisia urmează să examineze problemele de integritate legate de managerii sistemului municipal de sănătate. Direcția analitică a CNA a depistat în cadrul instituțiilor medicale probleme legate de conflicte de interese, fapte de comportament suspecte de corupție, posibilă tăinuire a averilor și favorizare a unor agenţi economici la licitaţiile publice. Posibilele ilegalități au fost revelate de un studiu privind integritatea factorilor de decizie din sănătate.

Vizați sunt factori de decizie din cadrul Direcţiei Sănătăţii a Consiliului municipiului Chişinău, Asociaţiei Medicale Teritoriale Botanica, Buiucani, Râşcani, Spitalului Municipal nr. 4, Spitalului pentru copii „V. Ignatenco”, Dispensarului municipal dermatovenerologic.

Totodată, în cadrul analizelor efectuate s-au constatat cazuri de tăinuire a proprietăţilor şi intereselor private de către conducătorii mai multor instituţii medicale. Printre aceştia se numără şeful Direcţiei Sănătății a Consiliului Municipal Chişinău, specialistul principal al Direcţiei, vicedirectorii Asociaţiei Medicale Teritoriale Botanica, Buiucani, Râşcani, directorul Dispensarului dermatovenerologic municipal. Aceştia nu şi-au declarat cotele-părţi personale şi ale soţilor/soţiilor deţinute în capitalul social al întreprinderilor private.

CNI a constatat că funcţionarii menţionaţi au încălcat prevederile Legii cu privire la declararea şi controlul veniturilor şi proprietăţii persoanelor cu funcţii de demnitate publică, judecătorilor, procurorilor, funcţionarilor publici şi al unor persoane cu funcţie de conducere.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Șeful Direcției Sănătății a Primăriei Chișinău și alți decidenți din sistem sunt suspectați de conflict de interese Reviewed by on . Mai mulți factori de decizie din cadrul Direcției Sănătății a Primăriei Chișinău și din câteva instituții medicale municipale figurează ca fondatori și conducăt Mai mulți factori de decizie din cadrul Direcției Sănătății a Primăriei Chișinău și din câteva instituții medicale municipale figurează ca fondatori și conducăt Rating: 0

 

scroll to top