22 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Editorial » Sindromul nervilor de toamnă la Ministerul Sănătății
Sindromul nervilor de toamnă la Ministerul Sănătății

Sindromul nervilor de toamnă la Ministerul Sănătății

11 septembrie 2015, 12:31

Zilele trecute, agenția de știri MedNews a publicat un material care prezintă mișcările din conducerea instituțiilor de sănătate și subdiviziunilor ministerului, subliniind că este vorba despre o perioadă extrem de efervescentă în care comunicarea dintre forul tutelar al Sănătății și mass media ar trebui să fie mai intensă pentru a elimina eventualele suspiciuni în jurul acestor schimbări. Parte dintre aceste nedumeriri au fost enumerate în cuprinsul articolului, așa cum ne-au parvenit din partea oamenilor din sistem. Recomandarea nu a venit întâmplător, ci după mai multe tentative eșuate de a relaționa cu Ministerul Sănătății pe teme de interes public. Repetat am fost amânați, iar solicitarea privind schimbările ce au loc în domeniu a primit răspuns după cinci zile, ceea ce, din punct de vedere al actualității informației este egal cu o frecție la un picior de lemn.

Reacția ministerului de după articol a fost de această dată extrem de promptă. Dar, vai, a fost și similară cu cea din filmele burlești, când protagonistul își ia un elan atât de mare să sară în șaua unui cal încât cade în cap de partea cealaltă a bidiviului. Pornind de la acest material, comunicatorii instituției guvernamentale au fost asmuțiți să își arate mușchii atrofiați ai sarcasmului profesional într-un răspuns clocit direct pe site-ul guvernamental pe care-l cred propriu, chiar dacă are în codiță gov.md.

„Superficialitate”, „goană după senzațional” și alte acuze că prin expunerea faptelor ministeriale am altera activitatea cvasi-mesianică a unșilor guvernamentali. Un atac aproape isteric despre care orice psihanalist amator ar putea spune că e răspunsul celui surprins cu musca pe căciulă. Toate acestea pe fondul unei pledoarii în apărarea legalității actelor ministeriale. Legalitate pe care nimeni nu o contestase, decât poate în imaginația  celor care au reacții de calibrul țațelor din Piața Centrală.

Sugestia, nemedicală, ci omenească, este oarecum previzibilă și logică: Dragă, ministerule, ia un calmant, compensat sau nu, și numără până la 10. Știm că e o perioadă grea și că, dincolo de greutățile oricărui început, mai sunt și asteniile de toamnă. Genul acesta de comunicare colerică cu produsele media independente, cele care nu agreează metoda întrebărilor cosmetice ale „organelor” de presă domestice – de tipul „așa-i că veți face totu` pentru fericirea poporului?” – este contraproductiv și creează repulsie. În această ecuație a colaborării, sperăm noi reciproc avantajoase, datele sunt simple, noi avem nevoie de informație corectă, în timp util, iar dvs. de transparență, pentru că operați cu bani publici. Cât despre goana după senzațional, nu e nicio grabă, de ce am fugi, suntem siguri că și mergând la pas vom găsi subiectele care vă provoacă migrene. Asigurăm însă ministerul că nu vom vâna gândaci prin spitale și nu vom inventa cazuri de malpraxis ca să demonstrăm că sistemul medical autohton e o fosă septică, așa cum proceda până nu demult, înainte ca situația să devină albastră, media de casă.

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Sindromul nervilor de toamnă la Ministerul Sănătății Reviewed by on . Zilele trecute, agenția de știri MedNews a publicat un material care prezintă mișcările din conducerea instituțiilor de sănătate și subdiviziunilor ministerului Zilele trecute, agenția de știri MedNews a publicat un material care prezintă mișcările din conducerea instituțiilor de sănătate și subdiviziunilor ministerului Rating: 0
scroll to top