21 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Sistemul de sănătate este finanțat la nivelul anului 2015
Sistemul de sănătate este finanțat la nivelul anului 2015

Sistemul de sănătate este finanțat la nivelul anului 2015

CNAM va aplica un buget provizoriu

5 ianuarie 2016, 14:22

Principalul finanțator în sistemul de sănătate, Compania Națională e Asigurări în Medicină (CNAM), din 1 ianuarie finanțează domeniul în baza  bugetului provizoriu. Asta înseamnă că instituțiile medico-sanitare și farmaceutice din țară, contractate de CNAM, vor primi aceeași bani ca în anul precedent până la adoptarea Legii fondurilor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) pentru 2016.

Conform Legii finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale, bugetul provizoriu se formează şi se execută în conformitate cu prevederile legii/deciziei bugetare din anul precedent.

Astfel, pentru 2016, bugetul provizoriu al fondurilor AOAM prevede atât la venituri, cât şi la cheltuieli, suma de cca 5 mlrd 160 mln 98 mii lei. Din aceștia, aproape 1,6 miliarde lei vor fi alocate pentru finanțarea medicinei de familie, inclusiv 335 mln lei pentru medicamentele compensate. Contractarea serviciilor medicale specializate de ambulatoriu se va face în limitele a 360 mln lei, a îngrijirilor medicale comunitare și la domiciliu – 8 mln lei, a serviciilor de urgență – 404,5 mln lei, iar a diagnosticului și tratamentului de înaltă performanță – de 160 mln lei. Cei mai mulți bani, aproape 2 mlrd 388 mln lei, vor fi direcționați pentru serviciile spitalicești.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Sistemul de sănătate este finanțat la nivelul anului 2015 Reviewed by on . Principalul finanțator în sistemul de sănătate, Compania Națională e Asigurări în Medicină (CNAM), din 1 ianuarie finanțează domeniul în baza  bugetului provizo Principalul finanțator în sistemul de sănătate, Compania Națională e Asigurări în Medicină (CNAM), din 1 ianuarie finanțează domeniul în baza  bugetului provizo Rating: 0
scroll to top