18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Sistemul electronic al cardurilor de sănătate a fost reparat după o defecțiune
Sistemul electronic al cardurilor de sănătate a fost reparat după o defecțiune

Sistemul electronic al cardurilor de sănătate a fost reparat după o defecțiune

18 septembrie 2015, 13:25

Sistemul electronic al cardului de sănătate românesc a fost deblocat, după o defecțiune temporară la începutul zilei de astăzi, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAS, Mihaela Tănase. Ea a precizat că, în cazul în care mai apar astfel de situații, furnizorii de servicii medicale trebuie să respecte normele în vigoare.

„În această dimineață, a apărut o defecțiune la sistemul cardului de sănătate, dar acest lucru nu trebuie să blocheze accesul pacienților la servicii medicale sau să îl îngreuneze. Există normele de utilizare a cardului de sănătate în care este prevăzută această situație în care furnizorii trebuie să utilizeze cardul în sistem offline. Mai exact, introduc cardul în cititor, acolo rămâne o amprentă de timp locală, pentru că principalul rol al cardului este de a lăsa o amprentă de timp în sistem. Această amprentă va fi urcată în sistem în termen de 72 de ore”, a explicat Mihaela Tănase.

Ea a precizat că acest lucru trebuie respectat de toți furnizorii aflați în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. „În cazul în care mai sunt furnizori care nu își reamintesc acest lucru, CNAS a postat pe site pașii care sunt de urmat în această situație. Important este ca pacienții să nu aibă de suferit în astfel de situații”, a mai spus purtătorul de cuvânt al CNAS. Potrivit acesteia, în prezent, specialiștii IT ai CNAS lucrează pentru remedierea problemei.

MedNews Sursa: Agerpres

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Sistemul electronic al cardurilor de sănătate a fost reparat după o defecțiune Reviewed by on . Sistemul electronic al cardului de sănătate românesc a fost deblocat, după o defecțiune temporară la începutul zilei de astăzi, a declarat purtătorul de cuvânt Sistemul electronic al cardului de sănătate românesc a fost deblocat, după o defecțiune temporară la începutul zilei de astăzi, a declarat purtătorul de cuvânt Rating: 0
scroll to top