18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Spitalul ”Sf. Treime” are un Departament de Urgențe
Spitalul ”Sf. Treime” are un Departament de Urgențe

Spitalul ”Sf. Treime” are un Departament de Urgențe

14 mai 2014, 22:59

Departamentul de Urgență din cadrul spitalului municipal Sfânta Treime a fost deschis în locul secției de internare, după ce încăperea a fost reparată capital.

Restaurarea secției de urgență a costat circa 4 milioane de lei, bani alocați din bugetul municipal.
La evenimentul de inaugurarea a noului departament a participat directorul Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, care a declarat că această renovare a fost necesară, deoarece spitalul Sfânta Treime este o instituție strategică pentru capitală, dar și pentru întreaga republică, din care nu trebuie să lipsească Departamentul de Urgențe.

Deși încăperile noului departament sunt încă pustii, Moldovanu dă asigurări că secția va funcționa, numai că deocamdată va fi utilizat echipamentul vechi. „Să nu vă mire faptul că birorurile sunt goale, încăperile au fost reparate, iar pe parcursul anilor 2014-2015 ele vor fi dotate cu utilaj nou și performant, care va crește calitatea serviciilor medicale prestate”, a menționat Mihai Moldovanu.

Potrivit directorului spitalului „ Sfânta Treime”, Simion Terinte, secția nu a fost renovată de aproape 40 de ani, din momentul deschiderii, iar transformarea Secției de internare în Departament de Urgență a fost necesară, deoarece 75 la sută din pacienții care ajung la spital, necesită internare urgentă, din cauza stării foarte grave.

În cadrul noului departamentul va fi oferită asistența medicală urgentă pentru 15 profiluri, între care: oftalmologie, urologie, ginecologie, terapie, chirurgie, toxicologie, cardiologie ș.a.

Mihai Moldovanu a mai specificat că în lunile următoare va fi dată în exploatare Secția de reanimare a spitalului, aflat în reparație. De asemenea, el a declarant că, începând cu săptămâna viitoare, vor demara lucrările de reparație a sălii sportive din cadrul spitalui, care va fi destinată întregii comunități medicale municipale. Pentru renovarea sălii sunt preconizate aproximativ 2 milioane de lei.

Potrivit conducerii instituției, 35 de mii de pacienți internați anual la spitalul Sfânta Treime, necesită asistență medială urgentă.

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Spitalul ”Sf. Treime” are un Departament de Urgențe Reviewed by on . Departamentul de Urgență din cadrul spitalului municipal Sfânta Treime a fost deschis în locul secției de internare, după ce încăperea a fost reparată capital. Departamentul de Urgență din cadrul spitalului municipal Sfânta Treime a fost deschis în locul secției de internare, după ce încăperea a fost reparată capital. Rating: 0
scroll to top