5 decembrie 2015

Acasă » Știri » Știința medicală autohtonă a câștigat câte șase medalii din aur, patru de argint și opt de bronz
Știința medicală autohtonă a câștigat câte șase medalii din aur, patru de argint și opt de bronz

Știința medicală autohtonă a câștigat câte șase medalii din aur, patru de argint și opt de bronz

30 noiembrie 2015, 15:46

Secțiunea medicină, farmacie, cosmetică, paramedical au obținut șase medalii de aur, patru medalii de argint, șase medalii de bronz la a XIV-ea ediție a Expoziției Internaționale EIS „INFOINVENT”. Dintre acestea, cele mai multe medalii au ajuns la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu”. Alma Mater a câștigat patru medalii de aur, două de argint și patru de bronz.

Medalii de aur au luat:

Jeru Ion pentru cilul de lucrări: „Dispozitiv şi metode de tratament al cataractei senile”;

Verega Grigore, Iordachescu Rodica, Bîrca Radu, Stratan Vladimir  pentru ciclul de lucrări: “Metode de plastie vascularizată a defectelor septice de tendon patelar”;

Ghicavîi Victor, Gavriluţa Vadim, Ghicavîi Vitalie  pentru “Metodă de profilaxie a complicaţiilor radioterapiei organelor bazinului mic”;

Macagonova Olga, Nacu Viorel, Cociug Adrian, Caproș Nicolae pentru cliclul de lucrări “Dispozitive pentru prelucrarea ţesuturilor biologice”.

Medalii de argint:

Aurelia Spinei pentru ciclul de lucrări “Metodă de prevenire a cariei dentare la copiii cu dizabilități”;

Cușnir Valeriu, Dumbrăveanu Lilia, Cușnir Vitalie pentru  “Metode de tratament al cataractei complicate la pacienți cu uveită anterioară”,

Medaliile de bronz au ajuns la:

Parii Sergiu, Rudic Valeriu, Cabac Vasile, Valica Vladimir, Chiriac Tatiana pentru “Metodă de tratament medicamentos al afecțiunilor analizatorului auditiv”.

Ghicavîi Victor, Coreţchi Ianoș pentru “Metodă de profilaxie a apariţiei reflexelor patologice în manipulările operatorii”.

Șcerbatiuc Cristina, Bendelic Eugen, Moldovanu Ion  pentru “Metodă de tratament abortiv al atacului migrenos la pacienţii cu migrenă episodică”.

Premiul AGEPI „Cea mai bună invenție creată de un tânăr inovator”, i-a fost acordat Olgăi Macagonova, cercetător științific al Laboratorului ştiinţific de inginerie tisulară şi culturi celulare din cadrul USMF„Nicolae Testemițanu”. Ea a intrat în posesia acestei distincții pentru dispozitive de preparare a țesuturilor biologice.

Celelalte trei seturi de medalii au fost împărțite între trei instituții medicale de nivel republican. Câte o medalie din aur, argint și bronz pentru Centrului Național de Sănătate Publică și Institutului Oncologic și Institutul de Urgență.

La ediția din acest a Expoziției Internaționale EIS „INFOINVENT” au fost disputate 64 de medalii de aur, 57 de argint și 60 de bronz, pentru 410 de prezentate de peste 100 de instituții din sfera științei și învățământul superior din Republica Moldova, România, Lituania, Polonia, Irak și Canada. Lucrările expuse au fost apreciate de către Comisia de Experți și Juriul Internațional.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Știința medicală autohtonă a câștigat câte șase medalii din aur, patru de argint și opt de bronz Reviewed by on . Secțiunea medicină, farmacie, cosmetică, paramedical au obținut șase medalii de aur, patru medalii de argint, șase medalii de bronz la a XIV-ea ediție a Expoziț Secțiunea medicină, farmacie, cosmetică, paramedical au obținut șase medalii de aur, patru medalii de argint, șase medalii de bronz la a XIV-ea ediție a Expoziț Rating: 0
scroll to top