24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Studenții de la Medicină „au aprins” o țigară uriașă în fața Spitalului Republican
Studenții de la Medicină „au aprins” o țigară uriașă în fața Spitalului Republican

Studenții de la Medicină „au aprins” o țigară uriașă în fața Spitalului Republican

28 mai 2015, 18:46

Studenții de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au marcat Ziua Internațională fără tutun printr-un flashmob. Studenții s-au aliniat în formă de țigară uriașă pe care „au aprins-o”. Prin această acțiune au încercat să demonstreze impactul fumului atât asupra fumătorilor activi, cât și a celor pasivi. Evenimentul a fost organizat în fața Spitalului Clinic Republican.

40 de studenți din anii 1-6 ai Facultății de Medicină și-au propus să sensibilizeze opinia publică și să convingă oamenii că fumatul le aduce doar daune. „Asociația studenților și rezidenților în medicină a organizat această acțiune prin care am transmis că fumatul afectează grav societatea noastră. Este primul pas, noi studenții mediciniști suntem luptători aprigi pentru o viață liberă de fumul de țigară! Pe parcursul a șase ani de studii, trei ani de rezidențiat și toată viața de profesioniști în medicină vom lupta împotriva acestui viciu”, a declarat membrul Asociației de autoguvernare a studenților din cadrul USMF „Nicolae Testemițanu”, Nicolae Deminciuc.

După eveniment, studenții au împărțit pliante și chipiuri cu sloganul „Mă lepăd!”campaniei anti-tutun al Biroului OMS în Republica Moldova .

Reamintim, USMF este prima instituție de învățământ universitar din țară în care a fost interzis fumatul pe teritoriul instituției, începând cu luna martie 2015  Pe parcursul lui 2015, studenții și-au propus să facă consultații medicale în locuri publice – scuaruri, parcuri.

Ziua Mondială fără Tutun este marcată anual la data de 31 mai.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Studenții de la Medicină „au aprins” o țigară uriașă în fața Spitalului Republican Reviewed by on . Studenții de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au marcat Ziua Internațională fără tutun printr-un flashmob. Studenții s-au Studenții de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au marcat Ziua Internațională fără tutun printr-un flashmob. Studenții s-au Rating: 0
scroll to top