24 februarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » STUDIU: „Ibuprofen” ar putea prelungi viața?
STUDIU: „Ibuprofen” ar putea prelungi viața?

STUDIU: „Ibuprofen” ar putea prelungi viața?

19 decembrie 2014, 16:35

Un experiment medical realizat pe animale a descoperit că antiinflamatorul „Ibuprofen” ar putea prelungi viața și păstra sănătatea.

Administrat în doze comparabile cu cele care ar putea fi recomandate oamenilor, „Ibuprofenul” a prelungit vieţile unor microorganisme, viermi și muște drosofile cu aproximativ 15%, adică echivalentul a 10 ani în cazul oamenilor, care ar avea în această perioadă de timp şi o sănătate bună, transmite Mediafax.ro.

Biochimistul din Texas și coordonatorul acestui studiu, Michael Polymenis a spus că pentru experiment s-a folosit mai întâi „Ibuprofen” pe drojdia de bere, un model cunoscut utilizat în studiile despre îmbătrânire. Ca rezultat, formele simple de viață incluse în cercetare au trăit mai mult.

Michael Polymenis a precizat că „Ibuprofenul” acţionează asupra capacităţii celulelor de drojdie de bere de asimilare a triptofanului, un aminoacid prezent în toate organismele. Triptofanul, un compus al proteinelor, este esenţial pentru oameni. El nu poate fi sintetizat de organism şi, ca urmare, trebuie introdus prin alimentaţie.

„Nu suntem siguri că înţelegem complet acest mecanism, dar el merită să fie studiat în cercetări viitoare”, a declarat coordonatorul studiului.

Adaptare pentru MedNews, Felicia Nedzelschi

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
STUDIU: „Ibuprofen” ar putea prelungi viața? Reviewed by on . Un experiment medical realizat pe animale a descoperit că antiinflamatorul „Ibuprofen” ar putea prelungi viața și păstra sănătatea. Administrat în doze comparab Un experiment medical realizat pe animale a descoperit că antiinflamatorul „Ibuprofen” ar putea prelungi viața și păstra sănătatea. Administrat în doze comparab Rating: 0
scroll to top