16 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » STUDIU ÎN MOLDOVA: Tehnologiile inteligente, „drogul” care atacă nemilos generația în creștere
STUDIU ÎN MOLDOVA: Tehnologiile inteligente, „drogul” care atacă nemilos generația în creștere

STUDIU ÎN MOLDOVA: Tehnologiile inteligente, „drogul” care atacă nemilos generația în creștere

2 iunie 2015, 10:18

Copiii din Republica Moldova sunt la limita dependenței de tehnologiile informaționale. Părinții sunt prea indulgenți cu copiii lor atunci când este vorba de restricționarea folosirii dispozitivelor inteligente. 84% dintre părinți susțin că își lasă copiii să se joace la telefon, tabletă sau calculator atât cât își doresc cei mici. Sunt concluziile unui studiu realizat de compania „Magenta Consulting”.

Doar 5% dintre părinții intervievați nu-și lasă copiii să se joace cu telefoanele mobile, la calculatoare sau tablete. „După ce am aflat că cei mai răsfățați copii în Europa sunt cei din Moldova, am încercat să aflăm dacă părinții moldoveni sunt la fel de indulgenți și generoși și în privința dispozitivelor inteligente, nu doar a banilor de buzunar, în relația cu odraslele lor”, se spune în studiu.

Conform rezultatelor sondajului, un copil petrece, în medie, aproape 2 ore zilnic în fața ecranului de smartphone, laptop, tabletă sau calculator.

Studiul relevă că 76% din părinții chestionați au spus că cel puțin unul dintre copiii lor are un telefon mobil. Categoria părinților care au încredințat copiilor lor telefoane mobile este în mai mare măsură reprezentată de către respondenții cu domiciliul stabilit la oraș și cei ce locuiesc în zona de nord al țării. De asemenea, în această categorie este mai mare ponderea părinților ce au venit lunar de la 5 000 de lei în sus. Top Bottom of Form

Specialiștii avertizează părinții să își educe copiii, indiferent de vârstă sau sex, astfel încât să nu depășească niciodată mai mult de două ore pe zi de folosire a calculatorului, tabletei sau telefonului mobil. „Uitați-vă ce fac copii!.. La lecții scriu și citesc, la recreație folosesc tableta sau telefonul, acasă se așează în fața televizorului sau la calculator. Noi, maturii, stăm la birou tot la calculator. Deci, practic, suntem permanent într-un spațiu închis în care totul e aproape. Exploatarea neîntreruptă a ochiului conduce treptat la aceea că el își pierde funcțiile. Cei mai mulți invalizi în oftalmologie au miopie”, a menționat anterior pentru MedNews medicul oftalmolog, Valeriu Cușnir.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 641 de persoane. Persoanele intervievate au fost părinți care au copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani. Datele au fost colectate în perioada 02-10 martie 2015.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
STUDIU ÎN MOLDOVA: Tehnologiile inteligente, „drogul” care atacă nemilos generația în creștere Reviewed by on . Copiii din Republica Moldova sunt la limita dependenței de tehnologiile informaționale. Părinții sunt prea indulgenți cu copiii lor atunci când este vorba de re Copiii din Republica Moldova sunt la limita dependenței de tehnologiile informaționale. Părinții sunt prea indulgenți cu copiii lor atunci când este vorba de re Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top