24 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » STUDIU: În viitor, femeile ar putea să nu mai poată naște pe cale naturală
STUDIU: În viitor, femeile ar putea să nu mai poată naște pe cale naturală

STUDIU: În viitor, femeile ar putea să nu mai poată naște pe cale naturală

26 mai 2015, 14:54

Nașterea este o parte inevitabilă din ciclul vieții, însă potrivit unui obstetrician cunoscut, doctorul francez Michel Odent, femeile riscă să-și piardă capacitatea de a naște pe cale naturală sau de a alăpta.

Medicul care pledează pentru nașterea în apă spune că acum femeilor în travaliu li se administrează prea multe medicamente. Ca urmare, viitoarele mămici ar putea să fie incapabile să nască fără un adevărat coctail de substanțe medicamentoase.

Doctorul Odent susține că acum femeile se află în travaliu mult mai mult decât acum 50 de ani, iar unui număr enorm de femei le sunt administrate medicamente sau se recurge la intervenție chirurgicală.  Medicul francez a demonstrat că începând cu 2002 femeile se află în sala de naștere cu 2 ore și jumătate mai mult decât femeile care nășteau copii în anii 1960.

„Pentru mine acesta este un semn că se întâmplă ceva inevitabil: femeile își pierd capacitatea de a da viață. Numărul femeilor care nasc pe cale naturală scade vertiginos”, a spus pentru The Telegraph doctorul Odent.

El a mai menționat că numărul nașterilor prin cezariană crește de la an la an, multe femei recurgând la această metodă fără ca să existe o reală necesitate. Odent a criticat dur și utilizarea de către medici a hormonului sintetic de oxitocin la naștere. Potrivit specialistului, acesta se produce în mod natural în timpul travaliului și lactației, iar administrarea lui artificială scade capacitatea organismului de a-l produce de sine stătător.

„În Republica Moldova procentul nașterilor prin cezariană este de 15%, cele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății. Din fericire, în țara noastră nu există încă o creștere neîntemeiată a numărul de nașteri prin cezariană”, a comunicat pentru MedNews șeful Institutului Mamei și Copilului, Ștefan Gațcan. Potrivit lui, oxitocina sintetizată nu se utilizează la orice femei în travaliu, ci doar atunci când există insuficiența forței de contracție.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
STUDIU: În viitor, femeile ar putea să nu mai poată naște pe cale naturală Reviewed by on . Nașterea este o parte inevitabilă din ciclul vieții, însă potrivit unui obstetrician cunoscut, doctorul francez Michel Odent, femeile riscă să-și piardă capacit Nașterea este o parte inevitabilă din ciclul vieții, însă potrivit unui obstetrician cunoscut, doctorul francez Michel Odent, femeile riscă să-și piardă capacit Rating: 0
scroll to top