24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » STUDIU: Mamele copiilor cu nevoi speciale pot avea probleme de memorie
STUDIU: Mamele copiilor cu nevoi speciale pot avea probleme de memorie

STUDIU: Mamele copiilor cu nevoi speciale pot avea probleme de memorie

14 aprilie 2015, 16:02

Memoria mamelor care îngrijesc copii cu nevoi speciale poate avea de suferit. Ele pot uita trecutul pe măsură ce înaintează în vârstă. Este concluzia făcută în urma unui studiu care sugerează că stresul de a fi părintele unui copil cu handicap provoacă probleme de memorie.

Totuși, mamele care beneficiază de un sprijin puternic, de un simț al controlului și practică intens exercițiile fizice își pot menține agerimea minții.

„Menținerea unor relații bune de prietenie, un sentiment de control asupra vieții și un stil de viață activ din punct de vedere fizic ar putea ajuta la protejarea acestor părinți de îmbătrânirea cognitivă accelerată”, susține Jieun Song, cercetătoare la Centrul Waisman de la Universitatea din Wisconsin-Madison (Statele Unite), coordonatorul studiului.

Cu cât mamele participante la studiu au avut mai multe dificultăți în îndeplinirea sarcinilor de îngrijire a copiilor lor cu handicap și au înaintat în vârstă, cu atât problemele lor de memorie s-au agravat, spun cercetătorii.

Studiul a folosit date dintr-un sondaj național în rândul părinților între 2004 și 2006, examinând istoricul a 128 de părinți cu copii cu handicap și a 512 părinți de copii fără handicap (și care nu au avut în grijă alți copii sau adulți cu nevoi speciale). Copiii părinților din primul grup au avut tulburări de atenție/hiperactivitate, autism, paralizie cerebrală, sindromul Down, epilepsie și probleme intelectuale sau de învățare.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
STUDIU: Mamele copiilor cu nevoi speciale pot avea probleme de memorie Reviewed by on . Memoria mamelor care îngrijesc copii cu nevoi speciale poate avea de suferit. Ele pot uita trecutul pe măsură ce înaintează în vârstă. Este concluzia făcută în Memoria mamelor care îngrijesc copii cu nevoi speciale poate avea de suferit. Ele pot uita trecutul pe măsură ce înaintează în vârstă. Este concluzia făcută în Rating: 0
scroll to top