12 ianuarie 2015

Acasă » Știri » SUA: Riscul infectării cu Ebola poate ajunge până la 22 de milioane de bolnavi
SUA: Riscul infectării cu Ebola poate ajunge până la 22 de milioane de bolnavi

SUA: Riscul infectării cu Ebola poate ajunge până la 22 de milioane de bolnavi

29 octombrie 2014, 17:12

În anul 2015 numărul persoanelor infectate cu Ebola ar putea ajunge la un milion 400 de mii. Cel puțin așa arată pronosticul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor al SUA.

Dacă nu se va reuși stoparea răspândirii virusului, riscul infectării poate ajunge până la 22 de milioane de bolnavi din 15 țări africane, contaminate în special prin intermediul animalelor infectate. Cele mai afectate țări ar putea fi Malawi, Madagascar, Guineea, Mozambic, Etiopia.

Aceste date au fost prezentate de către vicedirectorul Centrului Național de Sănătate Publică,  specialist în virusologie medicală – Constantin Spânu în cadrul lecției publice ”Ebola: realizări și perspective”

Profesorul universitar a prezentat informații generale despre caracteristicile virusului Ebola, istoricul bolii, cele mai afectate zone, modul de transmitere, patogeneza, evoluția bolii. De asemenea, a relatat despre măsurile de protecție împotriva acestui virus.

Concomitent, virusologul a relatat despre simptomele și perioada de incubare a bolii și a făcut comparație cu alte boli. Dacă un pacient infectat cu HIV are într-un mililitru de sânge de la 50 de mii până la 100 de mii de unități virale, iar un pacient cu hepatita C – 5-20 de milioane de particule, atunci la o persoană infectată cu Ebola, după cinci zile de la infectare, un mililitru de sânge conține 10 miliarde de unități virale.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel mondial au fost înregistrate peste 10 mii de cazuri de infecţie cu virusul Ebola, în opt ţări afectate: Guinea, Liberia, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Spania, Statele Unite ale Americii şi Mali, dintre care 4912 s-au soldat cu deces. Deocamdată, nu există un instrument eficient care ar bloca răspândirea acestuia.

În acest sens, OMS a avertizat toate țările și a fost pus în aplicare “Regulamentul Sanitar Internațional”, pentru a spori vigilența autorităților, monitorizarea persoanelor care vin din regiunile afectate sau cu risc sporit de contractare a infecției.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
SUA: Riscul infectării cu Ebola poate ajunge până la 22 de milioane de bolnavi Reviewed by on . În anul 2015 numărul persoanelor infectate cu Ebola ar putea ajunge la un milion 400 de mii. Cel puțin așa arată pronosticul Centrului pentru Prevenirea și Cont În anul 2015 numărul persoanelor infectate cu Ebola ar putea ajunge la un milion 400 de mii. Cel puțin așa arată pronosticul Centrului pentru Prevenirea și Cont Rating: 0
[kml_flashembed movie="/wp-content/uploads/2014/05/bann_728_90.swf" height="90" width="728" /]
scroll to top