18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Sunt anunțate concursuri pentru funcțiile de directori la două importante instituții medicale
Sunt anunțate concursuri pentru funcțiile de directori la două importante instituții medicale

Sunt anunțate concursuri pentru funcțiile de directori la două importante instituții medicale

1 septembrie 2015, 18:23

Ministerul Sănătății a anunțat concursuri pentru ocuparea posturilor de director la două dintre cele mai importante instituții medico-sanitare publice din Moldova la care este fondator. Este vorba despre Spitalul Clinic Republican (SCR) și Institutul de Medicină Urgentă (IMU). Anunțurile și metodologia de evaluare a candidaților pentru ocuparea funcțiilor de director aprobate prin Ordinile Ministerului Sănătății, semnate de deținătoarea portofoliului, Ruxanda Glavan, au fost postate pe site-ul instituției la data de 26 august curent.

Aspiranții pentru posturile de conducere scoase la concurs trebuie să corespundă obligatoriu următoarelor cerințe: să dețină cetățenia Republicii Moldova; sa aibă studii superioare și vârsta de până la 65 de ani; să aibă o vechime în muncă nu mai mică de 7 ani; să aibă o reputație ireproșabilă fără antecedente penale, sancțiuni disciplinare ori administrative; să cunoască cadrul legislativ și normativ din sănătate,  muncă, achiziții publice, management al conducerii și comunicării; să fie apt de muncă din punct de vedere fizic și psihic.

În același timp, candidații pentru aceste poziții vor depune și un dosar ce va conține o serie de acte care atestă abilitățile și capacitățile aspiranților. Printre acestea se regăsesc copiile după diploma de studii de master în managementul sănătății publice, a atestatelor care confirmă gradul sau titlul științific și al publicațiilor (n.r. nu este menționat genul).

Evaluarea candidaților se va efectua într-o singură etapă care va include aprecierea  proiectului de management al instituției medicale și a calităților personale, dar și a dosarului. Punctajul maximal care poate fi acumulat de către aspiranții pentru funcțiile de directori la SCR și IMU este de 37 de puncte, repartizate pentru proiectul de management  (1 – 20 puncte), calitățile personale  (1 – 5 puncte) și evaluarea dosarului  (0 – 6 puncte).

Potrivit ordinelor, administrațiile celor două instituții medicale republicane își vor putea desemna în componența Comisiei de concurs pentru numirea în funcție a noilor manageri câte doi reprezentanți cu competențe în management sanitar. La rândul lor, cei doi reprezentanți ai colectivului din cardul Comisiei de concurs vor fi nominalizați de către adunarea generală a colectivelor pe care le reprezintă în termen de 20 de zile din data publicării anunțului pentru suplinirea funcție de director, adică din 26 august curent.

În prezent, cu titlu interimar, director al SCR este dr. Sergiu Popa, iar al IMU este fostul ministru adjunct al Sănătății, dr. Mihai Ciocanu.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Sunt anunțate concursuri pentru funcțiile de directori la două importante instituții medicale Reviewed by on . Ministerul Sănătății a anunțat concursuri pentru ocuparea posturilor de director la două dintre cele mai importante instituții medico-sanitare publice din Moldo Ministerul Sănătății a anunțat concursuri pentru ocuparea posturilor de director la două dintre cele mai importante instituții medico-sanitare publice din Moldo Rating: 0
scroll to top