24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Sunt arestați zece medici și o administratoare de farmacie
Sunt arestați zece medici și o administratoare de farmacie

Sunt arestați zece medici și o administratoare de farmacie

17 august 2015, 15:52

Vinerea trecută, zece medici de familie şi administratoarea  farmaciilor Lavanda Farm au fost trimişi după gratii pentru 30 de zile. Asta după ce organele de combatere a corupției au descoperit că aceștia au „stors” din banii publici destinați sănătății câteva sute de mii de euro.

Frauda a fost descoperită de specialiştii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Oradea – România, în urma unor controale făcute anul trecut la firmele farmaceutice din judeţ, scrie săptămânalul local BIHOREANUL. Inspectorii au stabilit că prin intermediul a două firme fantomă, societatea Lavanda Farm a realizat în anii 2012-2013 achiziţii fictive de medicamente, pentru care solicita Casei de Asigurări de Sănătate decontarea pe baza unor reţete trucate. Totul se făcea pentru inventarea unei TVA care să fie redus din impozitul pe profit datorat bugetului de stat.

Paguba a fost estimată la aproximativ 700 mii euro, iar pentru recuperarea ei inspectorii au sesizat DIICOT şi au dispus instituirea de sechestre şi popriri de conturi. În cadrul cercetărilor care au început de vara trecută au fost implicați polițiști şi procurori care au audiat peste 8.000 de persoane şi au verificat 41.782 de reţete decontate de farmaciile Lavanda Farm în ultimii trei ani.

Astfel, farmaciile se aprovizionau fictiv cu medicamente, care apoi dispăreau din stoc în baza unor reţete gratuite întocmite de doctori, iar contravaloarea doctoriilor era încasată în final de la Casa de Asigurări de Sănătate şi împărţită între membrii grupării.

Verificările au scos la iveală că 13.444 dintre reţetele decontate de farmaciile Lavanda Farm erau frauduloase, iar „pacienţii” – 3.122 copii şi pensionari – au fost „îmbolnăviţi” artificial. Faptele medicilor sunt cu atât mai grave cu cât în acte bolnavii beneficiau de medicamente gratuite pentru boli inventate.

Sursa: www. ebihoreanu.ro

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Sunt arestați zece medici și o administratoare de farmacie Reviewed by on . Vinerea trecută, zece medici de familie şi administratoarea  farmaciilor Lavanda Farm au fost trimişi după gratii pentru 30 de zile. Asta după ce organele de co Vinerea trecută, zece medici de familie şi administratoarea  farmaciilor Lavanda Farm au fost trimişi după gratii pentru 30 de zile. Asta după ce organele de co Rating: 0
scroll to top