26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Sute de mii de vaccinuri împotriva virusului Ebola
Sute de mii de vaccinuri împotriva virusului Ebola

Sute de mii de vaccinuri împotriva virusului Ebola

27 octombrie 2014, 15:10

În prima jumătate a anului 2015 ar putea fi produse sute de mii de doze de vaccinuri împotriva virusului Ebola. Companiile farmaceutice care au dezvoltat vaccinuri împotriva Ebola s-au angajat să accelereze producția, a anunțat vineri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), informează Agerpres.

„Ar putea fi vorba despre 200 sau 300 de mii, în funcție de situație”, a spus directorul general adjunct al OMS, Marie-Paule Kieny.

Pe parcursul anului 2015 s-ar putea produce „milioane de doze” dacă rezultatele testelor clinice efectuate în mai multe țări vor fi pozitive, a adăugat aceasta.

Testele clinice pe scară largă în cazul celor două vaccinuri urmează să înceapă în luna decembrie în Africa de Vest. Actualmente, testele în cazul vaccinului NIAID/GSK, dezvoltat de compania farmaceutică GlaxoSmithKline, sunt în curs de desfășurare în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Mali și în scurt timp vor începe în Elveția.

Testele în cazul vaccinului VSV-EBOV, produs de Agenția pentru Sănătate Publică din Canada, vor începe în curând în Germania, Gabon, Kenya și Elveția. În ambele cazuri, rezultatele sunt așteptate în decembrie.

Cercetările sunt în curs pentru alte cinci vaccinuri și ar putea da rezultate în primele luni ale anului 2015, a adăugat oficialul OMS.

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Sute de mii de vaccinuri împotriva virusului Ebola Reviewed by on . În prima jumătate a anului 2015 ar putea fi produse sute de mii de doze de vaccinuri împotriva virusului Ebola. Companiile farmaceutice care au dezvoltat vaccin În prima jumătate a anului 2015 ar putea fi produse sute de mii de doze de vaccinuri împotriva virusului Ebola. Companiile farmaceutice care au dezvoltat vaccin Rating: 0
scroll to top