3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Testele de sânge pot revela șansele de recidivă în cancer
Testele de sânge pot revela șansele de recidivă în cancer

Testele de sânge pot revela șansele de recidivă în cancer

8 septembrie 2015, 13:52

Un test de sânge poate depista recidiva cancerului la sân după tratament, cu opt luni înainte de a fi detectat de alte teste medicale. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra pe 55 de pacienţi care au prezentat un risc ridicat de recidivă.

Intervenția chirurgicală pentru a elimina o tumoare este unul dintre tratamentele fundamentale pentru cancer. Oamenii de ştiinţă din Londra au analizat ADN-ul mutant al tumorilor şi apoi au continuat să depisteze mutaţii în sângele pacienților. Din 15 pacienţi care au avut recidivă, în 12 cazuri testul de sânge a fost capabil să o prezică. La celelalte trei paciente bolnave, cancerul s-a extins la creier, protecţia barierei hemato-encefalice oprind indiciile de depistare la intrarea în fluxul sanguin.

Studiul a fost publicat în Science of Medicine, iar speranţa este că depistarea precoce a recidivelor poate anticipa tratamentele, ceea ce ar duce la îmbunătăţirea şanselor de supravieţuire. Totuşi, subliniază pentru site-ul BBC Nicholas Turner, unul dintre cercetători, este devreme pentru a ne bucura și a spune că avem soluția anti-cancer, mai ales că această metodă este greu să fie folosită în mod curent în spitale.

„Găsirea unor modalităţi de diagnosticare mai puţin invazive şi monitorizarea cancerului sunt importante. Probele de sânge sunt un mod posibil de a aduna informaţii cruciale despre boală”, comentează Nick Peel, de la Cancer Research UK. Analizele de sânge au fost deja utilizate într-un studiu al Institutului European de Oncologie (IEO) pentru a identifica riscul de a dezvolta cancer pulmonar înainte de apariţia bolii. University College din Londra a experimentat validitatea unui test de sânge pentru a prezice debutul de cancer ovarian.

Adaptare pentru MedNews după BBC

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Testele de sânge pot revela șansele de recidivă în cancer Reviewed by on . Un test de sânge poate depista recidiva cancerului la sân după tratament, cu opt luni înainte de a fi detectat de alte teste medicale. Acesta este rezultatul un Un test de sânge poate depista recidiva cancerului la sân după tratament, cu opt luni înainte de a fi detectat de alte teste medicale. Acesta este rezultatul un Rating: 0
scroll to top