18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Trei medalii și zeci de diplome au fost decernate într-o zi solemnă
Trei medalii și zeci de diplome au fost decernate într-o zi solemnă

Trei medalii și zeci de diplome au fost decernate într-o zi solemnă

8 octombrie 2015, 17:16

Trei medalii și zeci de diplome au fost decernate joi, 8 octombrie 2015, corpului profesoral, cadrelor didactice, administrației Alma Mater a medicinei autohtone. La festivitatea solemnă dedicată aniversării de 70 de ani de la fondarea USMF „Nicolae Testemițanu”, oficialii de stat din partea Președinției, Guvernului și Academiei de Științe a Republicii Moldova  au venit cu zeci de distincții pentru recunoașterea performanțelor celei mai prestigioase universități din Republica Moldova.

Cu ocazia jubileului de 70 de ani, cea mai înaltă distincție a statului, Ordinul Republicii, i-a fost conferit USMF „Nicolae Testemițanu”. Medalia a fost acordată prin decretul Președintelui Republicii Moldova, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea învățământului universitar, pentru contribuția substanțială la pregătirea specialiștilor de înaltă calificare și implementare a noilor metode de instruire, cercetare, diagnostic și asistență medicală. Secretarul general al aparatului Președintelui Republicii Moldova, Ion Păduraru i-a transmis medalia rectorului Ion Ababii.

Academia de Științe a Moldovei, a decernat USMF cea mai înaltă distincție a instituției, medalia „Dimitrie Cantemir”, care a fost înmânată astăzi, înainte de festivitatea de 70 de ani, rectorului și academicianului Ion Ababii de către Președintele Academiei, Gheorghe Duca. Totodată, pentru înaltele calități de manager, contribuția în organizarea cercetării medicale din Republica Moldova, Academia de Științe a Republicii Moldova  i-a mai oferit rectorului Ion Ababii și medalia „Nicolae-Milescu Spătaru”.

În cadrul ceremoniei, au mai fost decernate de către Prim-ministrul, Valeriu Streleț și diplomele Guvernului, de grad 1, 2, 3 pentru zeci de savanți, profesori și angajați ai USMF. Diplomele de merit au fost oferite din partea Ministerului Învățământului de către ministra Învățământului, Corina Fusu, pentru cei mai onorați profesori. O diplomă de recunoaștere din partea Ministerului Tineretului și Sportului, i-a fost oferită USMF„Nicolae Testemițanu”, în numele ministrei Loretta Handrabura, pentru investiția în tineri și în sportul universitar.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Trei medalii și zeci de diplome au fost decernate într-o zi solemnă Reviewed by on . Trei medalii și zeci de diplome au fost decernate joi, 8 octombrie 2015, corpului profesoral, cadrelor didactice, administrației Alma Mater a medicinei autohton Trei medalii și zeci de diplome au fost decernate joi, 8 octombrie 2015, corpului profesoral, cadrelor didactice, administrației Alma Mater a medicinei autohton Rating: 0
scroll to top