27 octombrie 2017

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Un implant contra obezității a fost autorizat
Un implant contra obezității a fost autorizat

Un implant contra obezității a fost autorizat

16 ianuarie 2015, 9:27

Un implant contra obezității a fost autorizat. Agenţia americană pentru medicamente (Food and Drug Administration/ FDA) a autorizat comercializarea unui dispozitiv care poate fi implantat pentru a trata obezitatea, ce acţionează asupra nervilor care controlează pofta de mâncare, transmite AFP.

Dispozitivul, numit „Maestro Rechargeable System”, este fabricat de compania americană EnteroMedics şi este destinat pacienţilor în vârstă de minimum 18 ani în cazul în care indicele lor de masă corporală (raportul dintre greutate şi pătratul înălţimii, n.r.) are o valoare cuprinsă între 35 şi 45, iar ei suferă de cel puţin o boală legată de greutatea excesivă, cum este diabetul.

Dispozitivul este compus dintr-o baterie reîncărcabilă şi o serie de electrozi implantaţi în abdomen. Aparatul trimite impulsuri electrice nervului pneumogastric, care joacă un rol important în controlul saţietăţii, semnalând creierului dacă stomacul este plin sau gol.

Un sistem de control aflat în exteriorul corpului permite purtătorului implantului să reîncarce bateria şi medicilor să regleze aparatul pentru a produce efecte terapeutice optime şi efecte secundare minimale.

Obezitatea creşte riscul de diabet, maladii cardiovasculare şi anumite tipuri de cancer.

Adaptare pentru MedNews de Gabriel Stănculescu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Un implant contra obezității a fost autorizat Reviewed by on . Un implant contra obezității a fost autorizat. Agenţia americană pentru medicamente (Food and Drug Administration/ FDA) a autorizat comercializarea unui dispozi Un implant contra obezității a fost autorizat. Agenţia americană pentru medicamente (Food and Drug Administration/ FDA) a autorizat comercializarea unui dispozi Rating: 0
scroll to top