29 septembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Un inspector „al treziei” ar putea verifica șoferii de maxi-taxi
Un inspector „al treziei” ar putea verifica șoferii de maxi-taxi

Un inspector „al treziei” ar putea verifica șoferii de maxi-taxi

21 ianuarie 2015, 13:32

Ministerul Sănătății a înaintat un proiect de hotărâre de guvern cu privire la aprobarea Regulamentului Controlului Treziei. În document se propune crearea funcției de inspector care să verifice șoferii de vehicule, pentru a preveni șofatul în stare de ebrietate.

Astfel, conform proiectului, toți conducătorii unităților de transport (taximetrele sau maxi-taxi-urile), ar putea fi obligați să asigure Controlul treziei. Procesul va consta din acțiuni și procedee medicale, iar responsabil de control va fi un inspector numit și plătit de Dispensarul Republican de Narcologie.

Inspectorul va fi instruit în materie de anatomie, psihologie, acțiunea alcoolului și a drogurilor asupra organismului. După 24 de lecții, acesta va fi gata să culeagă anamneza șoferului și să efectueze examinarea prin etilotest și test anti-drog.

De asemenea, instituţiile medico-sanitare asigură efectuarea Controlului treziei prin intermediul unei persoane responsabile, desemnate din rândul lucrătorilor medicali, cu instruirea de către medicul narcolog din teritoriu.

Controlul ar putea fi efectuat pe parcursul sau la finele zilei de muncă în cazul în care vor exista suspiciuni cu privire la consumul de alcool, droguri, substanţe psihotrope şi medicamente cu efecte similare acestora.

În cazul în care proiectul va fi acceptat, hotărârea va fi executată de Ministerul Afacerilor Interne în colaborare cu Ministerul Sănătății.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Un inspector „al treziei” ar putea verifica șoferii de maxi-taxi Reviewed by on . Ministerul Sănătății a înaintat un proiect de hotărâre de guvern cu privire la aprobarea Regulamentului Controlului Treziei. În document se propune crearea func Ministerul Sănătății a înaintat un proiect de hotărâre de guvern cu privire la aprobarea Regulamentului Controlului Treziei. În document se propune crearea func Rating: 0
scroll to top