18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Un nou caz de Ebola în Sierra Leone
Un nou caz de Ebola în Sierra Leone

Un nou caz de Ebola în Sierra Leone

OMS continuă să sublinieze riscul apariției mai multor izbucniri

18 ianuarie 2016, 17:19

La o zi distanță după ce OMS a anunțat sfârșitul epidemiei de Ebola în Africa de Vest, un nou caz de Ebola a fost confirmat în Sierra Leone, se arată în declarația OMS emisă pe 15 ianuarie 2016. OMS mai subliniază faptul că situația creată reflectă riscul continuu al noilor izbucniri ale virusului Ebola, despre care avertizase în declarația sa anterioară.

Potrivit noii declarații, Guvernul din Sierra Leone a acționat rapid pentru a răspunde la acest nou caz.  OMS a organizat noi centre de operațiuni de urgență și o echipă comună cu autoritățile locale care investighează originea cazului și identifică în scopul prevenirii noii pandemii contactele celor care au contractat boala.

„În Guineea, Liberia și Sierra Leone riscul înalt de reapariție a micilor focare de Ebola în următoarele luni se menține, din cauza că acesta persistă la supraviețuitorii bolii, inclusiv și după recuperare”, se mai arată în declarația OMS.

Sierra Leone se află în cursul celor 90 de zile, post-epidemice, de după  7 noiembrie 2015 când a fost anunțat sfârșitul epidemiei de Ebola în țară.

Perioada post-epidemică Ebola – perioadă în care autoritățile medicale se asigură că nu mai sunt lanțuri ascunse de transmitere a virusului și că pot fi depistate cu ușurință orice noi izbucniri ale virusului .

MedNews Sursa: OMS

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Un nou caz de Ebola în Sierra Leone Reviewed by on . La o zi distanță după ce OMS a anunțat sfârșitul epidemiei de Ebola în Africa de Vest, un nou caz de Ebola a fost confirmat în Sierra Leone, se arată în declara La o zi distanță după ce OMS a anunțat sfârșitul epidemiei de Ebola în Africa de Vest, un nou caz de Ebola a fost confirmat în Sierra Leone, se arată în declara Rating: 0
scroll to top