3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Un nou medicament este retras de pe piaţa farmaceutică și nimicit
Un nou medicament este retras de pe piaţa farmaceutică și nimicit

Un nou medicament este retras de pe piaţa farmaceutică și nimicit

20 ianuarie 2016, 12:11

Este retras de pe piaţa farmaceutică și nimicit, fiind calificat de Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMED) ca neconform.

Începând cu miercuri, 20 ianurie, unguientul Sinaflan, 0,025%, 15 g N 1, cu seria de producție nr. 513, produs de UniversalFarm SRL, nu va mai fi de găsit în famacii, spitale, unități medicale care prestează servicii de ambulatoriu. Conform unui ordin al AMED de la începutul acestei luni, producătorul UniversalFarm SRL a fost obligat să-și retragă și să nimicească produsul cu seria 513 din toate punctele de distribuţie.

Unguientul Sinaflan, care este un corticosteroid puternic cu acţiune antiinflamatoare, antialergică, antiexudativă, antipruriginoasă şi vasoconstrictoare, nu este recomandat nici pentru uz la domiciliu dacă îl aveți în trusa medicală. Potrivit AMED retragerea de pe piaţă a produsului Sinaflan, ung. 0,025%, 15 g N 1 s-a hotărât în baza rezultatelor controlului calităţii medicamentelor din 18 decembrie 2015, când s-a depistat „necorespunderea produsului după indicele – dozare”.

Atragem atenția, acest produs medicamentos poate fi utilizat dacă este produs cu alte serii decât nr. 513, retrasă de pe piață. Unguentul Sinaflan, cu denumirea comună internațională Fluocinoloni acetonidum este recomandat în tratamentul eczemelor de geneză diversă, neurodermită, dermatită seboreică, psoriazis, lichen ruber plan, lupus eritematos discoid, arsuri de gradul I și solare, muşcături de insecte.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Un nou medicament este retras de pe piaţa farmaceutică și nimicit Reviewed by on . Este retras de pe piaţa farmaceutică și nimicit, fiind calificat de Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMED) ca neconform. Începând cu miercuri, Este retras de pe piaţa farmaceutică și nimicit, fiind calificat de Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMED) ca neconform. Începând cu miercuri, Rating: 0
scroll to top