24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Un nou studiu sugerează legătura între alergiile la arahide și astm
Un nou studiu sugerează legătura între alergiile la arahide și astm

Un nou studiu sugerează legătura între alergiile la arahide și astm

18 mai 2015, 14:08

Copiii care suferă de astm pot avea alergie la arahide sau să fie sensibili la alune, fără să știe acest lucru, potrivit unui studiu prezentat duminică la American Thoracic Society International Conference, care se desfășoară în perioada 15 – 20 mai la Denver, Colorado.

Directorul medical de boli pulmonare la Spitalul de copii din Dayton, Dr. Robert Cohn, și echipa sa au studiat 1.517 copii care au ajuns la o clinica pulmonară de la Spitalul de Copii Mercy din Toledo, Ohio, pentru probleme respiratorii și au primit un diagnostic confirmat de astmă. Un procent de aproximativ 11% dintre acești copii știau că au alergie la arahide. Mulți dintre copiii participanți la studiu s-au întors la clinică și au făcut un test de sânge pentru a vedea dacă sunt alergici la arahide, iar 22% au ieșit cu rezultat „pozitiv”.

Cercetătorii au constatat apoi că mai mult de jumătate din cei 22% de copii nu bănuiau că aveau vreo alergie sau sensibilitate la alune, sugerând că persoanele care lucrează cu copii suferinzi de astm bronșic ar putea dori să fie mai conștienți de anumite lucruri cu privire la starea lor de sănătate.

„Nu cred că acelor copii cu alergie la arahide li s-ar fi putut pune un diagnostic greșit de astm. Lucrurile stau cel mai probabil invers. Copiii cu astm bronșic ar putea să nu știe că au o sensibilitate la arahide”, spune Cohn.

„Părinții copiilor cu astm ar trebui să înțeleagă că pot exista medicamente pentru astm care nu sunt recomandate copiilor cu alergii la arahide”, a mai spus medicul.

Adaptare MedNews, Marina Lița

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Un nou studiu sugerează legătura între alergiile la arahide și astm Reviewed by on . Copiii care suferă de astm pot avea alergie la arahide sau să fie sensibili la alune, fără să știe acest lucru, potrivit unui studiu prezentat duminică la Ameri Copiii care suferă de astm pot avea alergie la arahide sau să fie sensibili la alune, fără să știe acest lucru, potrivit unui studiu prezentat duminică la Ameri Rating: 0
scroll to top